Ministarstvo: Anketa Udruženja roditelji u školstvu koristan doprinos

"Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno, i tako će biti i u budućnosti", poručili su iz Ministarstva prosvjete
2 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 22.01.2018. 14:23h

Anketa Udruženja roditelji o mišljenjima roditelja u vezi sa osnovnim obrazovanjem u Crnoj Gori i organizacijom nastave i rada koristan je input u daljem radu Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora su kazali da je činjenica da se anketa bavila nekim od pitanja koja su od važnosti za obrazovanje, poput načina organizacije nastave fizičkog vaspitanja, izadavanja sala, kvaliteta rada sa djecom, ali i organizacije produženog boravka i vršnjačkog nasilja.

Iz Ministarstva prosvjete su rekli da će u jednom dijelu nalazi biti korišteni za dalje korake u unapređenju sistema.

"Vrlo je koristan i dio ankete za koji cijenimo da ne odgovara u potpunosti onome što su podaci Ministarstva, jer ukazuje na koliziju između stanja na terenu i percepcije dijela roditelja", kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Oni su kazali da će, kao što je za dalje unapređenje rada iskorišteno nedavno istraživanje CEDEM-a, koje je pokazalo veliko povjerenje javnosti u sistem obrazovanja i rad Ministarstva, tako će i anketa Udruženja roditelji biti predmet pažnje Ministrstva prosvjete.

"Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno, i tako će biti i u budućnosti", poručili su iz Ministarstva prosvjete.

Bonus video: