Nova akcija čišćenja Spičanskog polja, spremaju se i za Suvi potok

Naš zadatak je bio da izvadimo plastične kese iz grmlja i ostružemo smeće sa obje strane puta ka Maljeviku
509 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Sa akcije, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Ažurirano: 02.05.2019. 13:06h

U organizaciji časopisa “Ruski vjesnik Crna Gora” i grupe mještana, u Spičanskom polju kod Sutomora održana je druga velika akcija čišćenja, nakon prve povodom Dana planete Zemlje.

Gulja Smagulova, urednica “Ruskog vjesnika”, rekla je “Vijestima” da su volonteri za pet sati napunili otpadom do vrha dva velika kontejnera i sakupili oko 150 vreća smeća, gomilu auto guma, “starih vrata, prozora, šoferšajbni i drugog kabastog otpada”. Ovog puta, pozivu “Ruskog vjesnika” odazvali su se četrdesetak ruskih državljana sa djecom, volontera iz Letonije, Švedske, Slovenije, mladih ljudi iz Bara i Beograda, mještana, zakupaca plaže Maljevik i radnika Komunalnog preduzeća Bar.

"Naš zadatak je bio da izvadimo plastične kese iz grmlja i ostružemo smeće sa obje strane puta ka Maljeviku. Svi smo se dobro proveli, potvrdili stara i sklopili nova prijateljstva, i već spremamo treću akciju za Sutomore sredinom maja - čišćenje korita Suvog potoka. Ispred učesnika akcije, na velikoj podršci zahvaljujem se sjajnim komunalcima i direktoru Opšte bolnice Bar dr Dragoslavu Tomanoviću koji se lično angažovao oko pomoći jednom volonteru kome je pozlilo", rekla je Smagulova, ističući aktivnu podršku Mjesne zajednice Sutomore-Spič.

Ona je dodala da je čišćeno polje, uključujući i područje budućeg hotelskog kompleksa “Sonuba Montenegro”, sa obje strane puta do plaže Maljevik, “gdje je prethodnih godinu dana bila depresivna slika”.

"Ovdje je grmlje bilo zasuto plastičnim kesama koje je vjetar razbacao iz kontejnera, na sve strane su i dalje gomile građevinskog i kućnog otpada, puno je plastične ambalaže. Kada je komunalno preduzeće prema Zagrađu postavilo otvorene kontejnere, vozači kamiona su odlučili da je teren oko njih idealno mjesto za odlaganje građevinskog otpada. Ta se slika mora mijenjati i zbog turista i zbog mještana", zaključila je Smagulova.

Galerija

Bonus video: