Novo pravilo Privrednog suda: Duvan-pauza u dva termina bez kafenisanja

„Nakon stupanja na snagu novog Zakona o ograničavaju upotrebe duvanskih proizvoda i zabrane upotebe istih u prostorijama suda uočeno je da se korišćenjem mogućnosti upotrebe duvanskih proizvoda izvan zgrade suda narušava radna disciplina i radno vrijeme u sudu“, ističe se, između ostalog, u dopisu Jovanića zaposlenima u ovoj instituciji
5435 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Privrednog suda, Foto: Savo Prelević
Zgrada Privrednog suda, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić dostavio je zaposlenima dopis sa pooštrenim uslovima izlaska iz zgrade suda i terminima tokom kojih mogu konzumirati duvanske proizvode.

„Nakon stupanja na snagu novog Zakona o ograničavaju upotrebe duvanskih proizvoda i zabrane upotebe istih u prostorijama suda uočeno je da se korišćenjem mogućnosti upotrebe duvanskih proizvoda izvan zgrade suda narušava radna disciplina i radno vrijeme u sudu“, ističe se, između ostalog, u dopisu Jovanića zaposlenima u ovoj instituciji.

Zato je, počev od 13. februara ove godine, donijeta odluka da zaposleni da mogu konzumiraju duvanske proizvode izvan zgrade suda isključivo u dva termina - 7.30 do osam časova i u periodu od 13.30 do 13.45 časova. Napomenuto je da se pauze istovremeno ne mogu koristiti i za ispijanje toplih napitaka.

Zaposleni Privrednog suda koji zbog ročišta ne mogu da koriste navedene termine mogu ih naknadno iskoristiti, isključivo uz prethodno pribavljenu dozvolu sekretarke suda Snežane Grujić. Osim toga, zaposlenima je ukazano da se pauza u toku radnog vremena može koristi u periodu od 10 do 10 sati 30 minuta.

Bonus video: