Odbornici u Ulcinju daju zeleno svjetlo za Borovu šumu?

Ulcinjska vlast očekuje saglasnost Vlade za prodaju zemljišta
1627 pregleda 3 komentar(a)
Borova šuma u Ulcinju, Foto: URA Ulcinj
Borova šuma u Ulcinju, Foto: URA Ulcinj

Ulcinjska vlast sa nestrpljenjem očekuje današnju sjednicu Vlade u očekivanju davanja saglasnosti za prodaju osam hiljada kvadrata zemljišta u Borovoj šumi, jer bi, kako se nadaju, zeleno svjetlo Vlade Duška Markovića bilo samo prvi korak ka deblokadi računa, koja je Opštinu i javna preduzeća gurnula u finansijski ćorsokak.

Tačka o prodaji imovine u opštinskoj svojini bila je na dnevnom redu vanredne sjednice lokalnog parlamenta u ponedjeljak, ali je predsjednik Opštine Ljoro Nrekić povukao jer nije imao saglasnost Vlade.

Prije sjednice predsjedniku Skupštine Iliru Čapuniju sekretar za zaštitu imovine Ahmet Aloshi dostavio je amandman na tu tačku u kome stoji „da ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu, a primjenjivaće se danom davanja saglasnosti Vlade za raspolaganje nepokretnostima“.

Lider Force Nazif Cungu tvrdi da na dnevnom redu nije ni trebalo da bude prodaja imovine.

"Zašto prodaja kada smo imali dogovor sa Vladom da prenesmo prava na nju a da nam ona zauzvrat pomogne. U ovoj situaciji najvažnije je deblokirati račun Opštine kako bi mogli da funkcionišemo, a Vlada je izrazila spremnost da urgentno interveniše“, kazao je Cungu “Vijestima”.

Ulcinjska URA najavila podnošenje prijava protiv čelnika Opštine zbog nepoštovanja zakona.

Predstavnici ulcinjske vlasti ranije su sa premijerom Duškom Markovićem postigli dogovor da Opština prebaci na Vladu oko osam hiljada kvadrata atraktivnog zemljišta između nekadašnjih hotela “Galeb” i “Albatros”. Vlada je zauzvrat Opštini trebalo da uplati tri miliona eura i kod banaka garantuje za još dva.

Žiro-račun Opštine na iznos od oko šest miliona eura, blokirala je budvanska firma “Rekreaturs”, za srušene objekte u naselju K1 prije 35 godina.

Bonus video: