Tivat: Održan sastanak Sekretarijata i direktora obrazovnih ustanova

U budžetu Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti obezbijeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 15.000 eura za podršku aktivnostima obrazovnih institucija
1096 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 03.02.2020. 13:00h

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat, mr Dubravka Nikčević, održala je sastanak sa direktorima obrazovnih ustanova sa područja opštine Tivat, kako bi ih upoznala upoznavanja sa planom raspodjele sredstava obrazovnim institucijama.

Sastanku su prisustvovali Jovanka Vujačić, direktorica SMŠ “Mladost“, Katarina Hercegovac, direktorica JPU „Bambi“, Predrag Šušić, direktor OŠ „Drago Milović“, Ivica Tošev, direktor OŠ “Branko Brinić“, kao i Ana Matijević iz Muzičke škole, te Kristina Petrović, samostalna savjetnica za obrazovanje.

U budžetu Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti obezbijeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 15.000 eura za podršku aktivnostima obrazovnih institucija.

„Sa te stavke biće podržani odlazak učenika i profesora na državna takmičenja u znanju, zatim na Olimpijadu znanja, sajmove knjiga i zapošljavanja, obilježavanje Dana škole, nagrade za učenike – nosioce diplome „Luča“ i priznanja “Đak generacije“, kao i za dobitnike nagrada na državnim takmičenjima. Kao i prethodnih godina, Sekretarijat će obezbijediti sredstva za održavanje Maturantskog plesa – Quadrille, odlazak učenika osnovne i srednje škole na Likovnu koloniju koja se održava u Karpošu, Makedonija, kao i za organizaciju koncerata Muzičke škole, organizaciju predstave za djecu predškolskog uzrasta povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade", saopšteno je tim povodom iz Opštine Tivat.

Kako je poručeno iz lokalne uprave, pored sredstava za odlaske učenika na takmičenja, sajmove knjiga i zapošljavanja, te organizaciju školskih proslava, koncerata i sličnog, drugi dio sredstava namijenjen podršci obrazovnim ustanovama, „biće obezbijeđen iz drugih izvora u okviru budžeta Opštine, shodno potrebama obrazovnih ustanova“.

Direktor OŠ “Drago Milović“, Predrag Šušić, istakao je da se u oktobru navršava 175 godina osnovnog školstva u Tivtu, te da bi ovaj značajan događaj trebalo obilježiti prigodnom svečanošću i eventualno štampanjem nekog biltena.

Direktorica SMŠ “Mladost“, Jovanka Vujačić, najavila je da bi za narednu 2021. godinu trebalo uvrstiti u budžet i sredstva za štampanje monografije, u cilju obilježavanja jubileja – 100 godina srednjoškolskog obrazovanja u Tivtu. Nikčević je istakla da su to značajni jubileji i da će Opština Tivat i Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti imati u vidu organizaciju proslava tih godišnjica.

„Kao i do sada, obrazovne institucije će imati punu podršku Opštine i Sekretarijata", obećala je Nikčević direktorima tivatskih škola i vrtića.

Bonus video: