Papović: DPS jedini studentima može da obezbijedi uslove u skladu sa modernim svijetom

Predlog zakona o kojem poslanici danas raspravljaju predviđa da studenti magistarskih studija UCG budu oslobođeni obaveze plaćanja troškove za magistarski rad
1093 pregleda 3 komentar(a)
Dragutin Papović
Dragutin Papović

Dragutin Papović, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), pohvalio se danas na skupštinskoj raspravi o Predlogu zakona o dopuni Zakona o visokom obrazovanju, da veliki broj crnogorskih studenata podržava tu partiju, a da su se u to uvjerili na osmom kongresu DPS-a, koji je održan nedavno.

"Jedan od najvećih uspjeha na koji nismo obratili pažnju bio je upravo to – prisustvo velikog broja mladih, studenata, koji nisu došli zbog nekog interesa, zbog neke skrivene namjere, nego razgovarajući sa njima - vidi se jedna iskrena podrška, opredjeljenje ne samo za partiju, za program DPS-a, nego za ovu državnu politiku", poručio je Papović sa današnje sjednice Skupštine.

Uvjeren je da je razlog tome jer je "danas Crna Gora dio savremenog svijeta kojem oni teže, po čijim uzorima oni žele da žive".

"Oni vide da je ova vladajuća politika, prije svega DPS kao nosilac te politike, jedini koji danas u Crnoj Gori može danas da im, uz studiranje u svojoj državi, obezbijedi uslove u skladu sa modernim svijetom...", poručio je Papović.

Predlog zakona o kojem poslanici danas raspravljaju predviđa da studenti magistarskih studija Univerziteta Crne Gore (UCG) budu oslobođeni obaveze plaćanja troškove za magistarski rad, ako studije završe u naredne dvije godine, odnosno do kraja studijske 2020/2021. godine.

To se navodi u Predlogu zakona o dopuni zakona o visokom obrazovanju, koji je danas usvojen na sjednici Vlade.

Iz Vlade je ranije saopšteno da će državnom Univerzitetu obezbijediti novac za povraćaj uplate studentima koji su već izvršili uplatu za magistarski rad, u septembarskom roku.

U dopisu predsjedniku Skupštine da Predlog zakona stavi u proceduru, piše i da je "implementacija ovog propisa ne predviđa dodatna sredstva u budžetu za 2020. godinu po ovom osnovu".

Bonus video: