Parača: Nema nepropisnog parkiranja na privatnom posjedu

Na fotografiji se vidi automobil parkiran na trotoaru preko puta kompanije “Čelebić” u Donjoj Gorici
6489 pregleda 9 komentar(a)
Savo Parača, Foto: Boris Pejović
Savo Parača, Foto: Boris Pejović

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača juče je službeno vozilo nepropisno parkirao na trotoaru ispred poslovnog centra “Čelebić” u Donjoj Gorici.

On je “Vijestima” potvrdio da je upravljao automobilom marke “tuareg volksvagen”, registarskih oznaka “PG CG 112” i tvrdi da je službeno obilazio radove na putevima po Crnoj Gori.

Tvrdi da je vozilo na tom mjestu bilo parkirano svega nekoliko minuta, a da u blizini nije bilo slobodnog mjesta za parking.

“A riječ je i o privatnoj saobraćajnici i privatnom parkingu kompanije, pa ne znam kako može biti nezakonito parkiranje na privatnoj površini”, pojasnio je Parača.

Na fotografiji, koju je “Vijestima” proslijedio čitalac vidi se crni džip parkiran na trotoaru. Prema Vladinoj Uredbi o vozilima, crni “tuareg” proizveden je 2010. godine i koristi ga direktor tadašnje Direkcije za saobraćaj, koja je u međuvremenu postala samostalan organ.

Iz Uprave za saobraćaj juče nijesu odgovorili u vezi sa tim da li će zbog prekršaja disciplinski odgovarati funkcioner koji je službenim vozilom tog organa napravio prekršaj. Na ista pitanja juče nijesu odgovorili ni iz Vlade Crne Gore.

Isto vozilo je 2014. godine dok je taj organ još bio pod Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, uslikano na trotoaru Bulevara Ivana Crnojevića. Fotografija je načinjena noću i proslijeđena je Vladi preko sajta za prijave zloupotreba službenog vozila. Na tom sajtu još nije objavljen odgovor Ministarstva u vezi sa tim da li je došlo do zloupotrebe vozila i da li je službenik za to odgovarao.

Iz Uprave i Vlade takođe nijesu odgovorili da li Parača ima pravo 24 časa da koristi službeno vozilo.

Bonus video: