Parači sada kriva kiša, neće o novom roku za bulevar kroz Donju Goricu

6159 pregleda 29 komentar(a)
Zbog asfaltiranja saobraćaj se juče odvijao jednom od dvije trake bulevara, Foto: Boris Pejović
Zbog asfaltiranja saobraćaj se juče odvijao jednom od dvije trake bulevara, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.05.2019. 12:34h

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača bio je u pravu kada je krajem marta poručio građanima da ga ne “drže za riječ” da će bulevar kroz Donju Goricu biti gotov do 1. maja.

Ovo je treće probijanje roka za završetak 3, 3 kilometra dugog bulevara na izlazu iz Podgorice prema Cetinju, čija je gradnja počela još u februaru prošle godine.

Radnici “Tehnoputa” su posljednja dva dana, između ostalog, asfaltirali dionicu od prvog kružnog toka, zbog čega se kompletan saobraćaj tim dijelom odvijao jednom od dvije trake bulevara.

Pored toga, radnici su nasipali zemljom razdjelna ostrva, ali i postavljali saobraćajne znakove i sređivali trotoar na mostu preko Sitnice.

Kada će ovaj 9,5 miliona eura vrijedan posao biti napokon završen još se ne zna, jer iz Uprave za saobraćaj nisu odgovorili na pitanja “Vijesti”, a to nije želio da saopšti ni direktor Parača.

“Šta vas toliko interesuje taj bulevar, stalno pišete o tome, juče ste objavili nešto. Ne može se asfaltirati po kiši”, rekao je Parača.

Dodao je, međutim, da će izvođač radova zbog kašnjenja platiti penale i da je to precizirano ugovorom.

Iz Uprave nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” o novom odlaganju, ali ni da li će bulevar zvanično biti otvoren za 21. maj - Dan nezavisnosti.

Izgradnja bulevara započeta je u februara prošle godine, prvi rok završetka bio je novembar 2018, nakon toga 28. mart ove godine.

Poslije drugog probijanja roka, ministar saobraćaja Osman Nurković i predstavnici izvođača - firme “Tehnoput” - saopštili su da će radove završiti do kraja aprila.

Iz Uprave za saobraćaj je ranije saopšteno da je do prolongiranja radova došlo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na toj dionici, a što je bila obaveza Glavnog grada.

Međutim, gradske vlasti su više puta poručivale da to nije tačno i da su regulisali imovinsko-pravne odnose.

Takođe, zbog prekida instalacija na dionici radova, mještani Donje Gorice često su bili bez struje, interneta...

Kompanije “Tehnoput” i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) međusobno su se optuživale ko je kriv zbog nestanka električne energije.

Bonus video: