Petar Ivanović traži UTU uslove za majku da gradi

Imovina, odnosno sedam katastarskih parcela za koje su traženi UTU se vode na Ljubicu Ivanović, a jedna na Miroslava Ivanovića
256 pregleda 8 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.05.2018. 19:31h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Petar Ivanović zatražio je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine u Glavnom gradu urbanističko-tehničke uslove (UTU) za izgradnju objekta u Doljanima.

Međutim, Ivanović je novinaru „Vijesti” kazao da griješi, ali kada mu je saopšteno da je potpisnik toga zahtjeva upravo on, rekao je da je to uradio za majku.

“Jer sam ja dežurni kurir u familiji. Nekoliko puta se obraćala zahtjevom, ali je bila odbijena, pa je potrebno pojašnjenje šta može tamo da radi. Područje je pokriveno planskom dokumentacijom”, kazao je Ivanović.

On je rekao da će nakon dobijanja odgovora, raditi u skladu sa zakonom, a i zamjerio novinaru zašto se uopšte interesuje.

„Ta imovina postoji odavno, legalno je napravljena, zašto ne pišete o nelegalno izgrađenim kućama u posljednjih deset godina, koje su napravljene tamo. Znam i ko su ljudi i koga podržavaju, ali Vas naravno to ne interesuje”, kazao je Ivanović.

Imovina, odnosno sedam katastarskih parcela za koje su traženi UTU se vode na Ljubicu Ivanović, a jedna na Miroslava Ivanovića.

Prema podacima to su šume ili livade, a Ivanović je u imovinskom kartonu za prošlu godinu prijavio da je od vinograda u Doljanima imao 1.500 eura prihoda, a od imovine između ostalog da posjeduje staru porodičnu kuću od 200 kvadrata i plac od 3.948 kvadrata u tom naselju.

On je i predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje.

Nadležnosti Odbora su između ostalih i da planira razmatra predloge zakona, drugih propisa i opštih akata i druga pitanja, koja se odnose prostorno planiranje i urbanističko uređenje.

Bonus video: