Održan drugi protest Grupe građana P(re)okret, pozvali na hapšenje Đukanovića

Predrag Spasojević poručio je da treba uhapsiti Đukanovića jer je ,između ostalog, zloupotrijebio službeni položaj koristeći državni avion u privatne svrhe"
49991 pregleda 102 komentar(a)
Grupa građana P(re)okret, Foto: Željka Vučinić
Grupa građana P(re)okret, Foto: Željka Vučinić
Ažurirano: 08.02.2020. 21:55h

Drugi protest u organizaciji Grupe građana P(re)okret, održan je večeras ispred zgrade Predsjednika Crne Gore.

Glavni zahtjev učesnika protesta, koji se organizuje pod sloganom "Mora da ide", je ostavka predsjednika države Mila Đukanovića. Organizatori su takav zahtjev Đukanoviću zvanično uručili u srijedu.

Vlatko Kadić je pročitao zahtjev upućen predsjedniku u kome traže njegovu neopozivu ostavku zbog toga što je "prekšio sve moguće zakone".

U pismu je navedeno da to traže zbog afere Koverta, kao i da Đukanović nema legitimitet za funkciju koju obavlja.

Vide ga, kako je kazao,i kao odgovornog za ekonomsku propast drzave, propadanje prosvjete, te pljačke naroda kroz račune za struju.

Nakon okupljanja, građani su pošli u protestnu šetnju do Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kako bi im poručili "da im je obaveza da nas zaštite od kriminala".

Predrag Spasojević je ispred MUP-a poručio da treba uhapsiti Đukanovića jer je ,između ostalog, zloupotrijebio službeni položaj koristeći državni avion u privatne svrhe".

"Uhapsite ga. Spasite državu daljeg propadanja. To vam poručuju građani Crne Gore", kazao je on.

Aleksandar Perović je rekao da Đukanović dijeli i dalje državu jer je naučio da vlada na podjelama.

On jedodao da su predali i kovertu u kojoj pišu razlozi zasto Đukanović treba da ode.

"On mora da ide jer Crnu Goru ne osjeća kao svoju. Njegova Crna Gora je da svrati i pokupi sve resurse, a uzeo je sve, mora da ide jer je zarobio institucije, zato što nas naziva ludacima... " rekao je Perović.

Jedan od organizatora Predrag Spasojević kazao je da im Sekretarijat za komunalne poslove nije odobrio da postave binu, a CEDIS nije dao priključak za struju.

Ostali zahtjevi koji su se čuli na protestu su i su stvaranje uslova za fer izbore i povlačenje zakona koje je Skupština usvojila krajem decembra.

Naredni protest biće 7.marta ispred Skupštine. Prije toga protesti će biti organizovani u Nikšiću i Bijelom Polju.

Protestu je prisustvovalo nekoliko funkcionera GP URA.

Bonus video: