Počelo asfaltiranje Jugozapadne obilaznice

"Realizacijom ovog projekta smanjiće se gužve na frekventnim saobraćajnicama u Podgorici, ubrzaće se tranzitni saobraćaj i podstaći privredni razvoj u glavnom gradu Crne Gore", saopšteno iz Glavnog grada
13096 pregleda 8 komentar(a)

Asfaltiranje Jugozapadne obilaznice u Podgorici počelo je danas.

Jugozapadna obilaznica, kako je saopšteno iz Glavnog grada, predstavlja jedan od najvažnijih i najvrijednijih projekta koji se relizuje ne samo u Podgorici, nego i u Crnoj Gori.

"Ona svojim značajem prevazilazi lokalni karakter jer predstvalja vezu dva važna međunarodna koridora – magistralnog puta ka Petrovcu i magistralnog puta ka Cetinju. Ova važna regionalna saobraćajnica, čiju izgradnju finansira Glavni grad, vrijedna je preko 15 i po miliona eura, a u okviru nje će se graditi i novi most na Morači. Realizacijom ovog projekta smanjiće se gužve na frekventnim saobraćajnicama u Podgorici, ubrzaće se tranzitni saobraćaj i podstaći privredni razvoj u glavnom gradu Crne Gore", navodi se.

Iz Glavnog grada ističu da Jugozapadna obilaznica ima i nezaobilaznu funkciju u radu budućeg sistema za prečišćavanje otpadnih voda zbog činjenice da predstavlja tačku spajanja tri glavne kolektorske cijevi koje vode do budućeg postrojenja.

Bonus video: