Poslanica Demokrata lakše povrijeđena u Tirani tokom zemljotresa

Krapović je "Vijestima" rekao da je trenutno stanje redovno, iako se može osjetiti zebnja zbog potresa koji obično uslijede nakon jačeg zemljotresa
16753 pregleda 7 komentar(a)
Detalj iz Tirane, Foto: Twitter
Detalj iz Tirane, Foto: Twitter
Ažurirano: 26.11.2019. 12:20h

Poslanica Demokratske Crne Gore Valentina Minić lakše je povrijeđena u Tirani tokom zemljotresa koji je rano jutros pogodio Albaniju.

Minić sa potpredsjednikom partije, Draganom Krapovićem, učestvuje na konferenciji parlamentaraca u Tirani.

Krapović je "Vijestima" kazao da su sa ostalim učesnicima konferencije bili smješteni u hotelu kada je došlo do podrhtavanja tla.

"Mi smo smješteni u centru Tirane, u hotelu gdje se održava konferencija. Prvo se čuo huk, kako to obično biva, a onda jako podrhtavanje tla", ispričao je Krapović, "Ljudi su odmah počeli da izlaze iz hotela, i većina je par sati provela u holu ili ispred zgrade."

Krapović je "Vijestima" rekao da je trenutno stanje redovno, iako se može osjetiti zebnja zbog potresa koji obično uslijede nakon jačeg zemljotresa.

Dodao je i da su neki od evropskih parlamentaraca otkazali učešće na konferenciji, kao i da će delagacija Demokrata skratiti radnu posjetu Tirani zbog vanrednih okolnosti.

Najmanje devet osoba poginulo je, a više od 300 povrijeđeno, u snažnom zemljotresu koji je rano jutros pogodio Albaniju.

Jačina zemljotres. čiji je epicentar bio u Draču jutros oko četiri sata, bio je jačine 6,1 Rihtera. Nekoliko sati kasnije, uslijedio je još jedan potres - 5,1 Rihtera.

Bonus video: