Poštari u Nikšiću tvrde da nemaju zaštitu

Nikšićke poštonoše tvrde da su od 15.marta dobili samo tri para rukavica i dvije maske, a dnevno obiđu i po 200 kuća. Iz pošte tvrde da to nije tačno i da su redovno dijelili zaštitnu opremu radnicima
3427 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada pošte u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Zgrada pošte u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićki poštari tvrde da ovih dana posao obavljaju bez zaštitne opreme i apeluju na nadležne da i za njih obezbijede zaštitne maske i rukavice jer su svakodnevno u kontaktu sa velikim brojem građana, pa na taj način ugrožavaju i sebe i druge.

“Od 15. marta dobili smo tri para rukavica i dvije maske. Rukavice su male, tako da skoro niko od nas ne može da ih koristi. Dnevno obiđemo i po 200 kuća. Pojedini neće ni da nas puste, već negoduju što nemamo zaštitnu opremu, a mi nju ne možemo da kupimo, jer je nigdje nema“, kazali su “Vijestima“ poštari u Nikšiću.

Od pojave koronavirusa, kako tvrde, imaju i dodatni posao jer nose račune koje su prethodno nosili radnici drugih službi.

“Radimo kao i prije korone, samo što ovih dana imamo i dodatnog posla jer su svi svoje radnike zaštitili, poslali kući, a mi nosimo račune za sve. Nas je dvadesetak poštara i svaki od nas ima zaduženje za preko hiljadu domaćinstava“, kazali su oni.

Menadžment pošte ističe da tvrdnje njihovih radnika nijesu tačne i da su preduzeli sve neophodne mjere kako bi zaposlene i članove njihovih porodica, kao i građane, zaštitili.

“Sve maske i rukavici što smo imali podijelili smo zaposlenima. Takođe smo iz tri puta dobijali maske i rukavice i dali ih radnicima, a naručena je i nova količina. Sve zaposlene smo upozorili da moraju držati socijalnu distancu i koristiti zaštitnu opremu“, kazali su “Vijestima“ iz pošte.

Kako su objasnili, imaju 24 poštara, a angažovana su i tri dostavljača za ekspres usluge.

“Posao u dijelu pisama i pošte je opao za 70 odsto, a opterećena je ekspres usluga jer građani sada dosta trguju online. Što se poštara tiče, oni sve račune koji pristignu nose odjednom, oko 15. u mjesecu, i tu je još i podjela penzija, oko 20. tako da su to dani kada obilaze građane. Svakodnevno gledamo da zaštitimo naše radnike, njihove porodice i građane, tako da priča o njihovoj nebezbjednosti nije tačna“, tvrde iz pošte.

Bonus video: