Protest NVO "Bazar" ispred Opštine Budva: Brisanje privremenih lokacija na sajmu je proizvoljan čin pojedinaca

"Nije ponuđeno drugo ili bolje rješenje nego je otvoren put za postavljanje "divljih" objekata. Ukidanje ovih lokacija neće produžiti turističku sezonu, niti će dovesti elitne goste jer za to trebaju bolje organizovane turističke organizacije, bolja infrastruktura, parkinzi...",, kazao je Banović
0 komentar(a)
NVO "Bazar", protest, Foto: Vuk Lajović
NVO "Bazar", protest, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.12.2018. 14:56h

Predstavnici NVO "Bazar" koja okupljaju 50 zakupaca kioska i tezgi na platou na Jadranskom sajmu u Budvi, čiji su privremeni objekti "izbrisani" novim opštinskim planom, nastavili su danas sa protestima ispred zgrade Opštine Budva.

Njih je primio šef parlamenta Đorđije Vujović.

Predsjednik NVO "Bazar", Božidar Banović kazao je da su Vujoviću predočili svoje zajedničke zahjetve i stavove.

"Brisanje svih privremenih lokacija na Jadranskom sajmu predstavlja proizvoljan čin pojedinaca koji postupaju sa pozicije moći (vlasti) ili za sada imaju skrivene namjere. Nije ponuđeno drugo ili bolje rješenje nego je otvoren put za postavljanje "divljih" objekata. Ukidanje ovih lokacija neće produžiti turističku sezonu, niti će dovesti elitne goste jer za to trebaju bolje organizovane turističke organizacije, bolja infrastruktura, parkinzi...",, kazao je Banović.

Prema njegovim riječima, prethodnih 40 godina na objekte i aktivnosti Jadranskog sajma nije bilo prigovora, naprotiv ponuda Jadranskog sajma predstavljala je organizovani dio ukupne turističke ponude.

"Predlog programa posebno surovo se obrušio na privatne parcele dalje od javnih površina. Koji interesi motivišu na ovo postupanje. Zašto se ukida pravo na rad učesnicima sajamske manifestacije "Bazar robe široke potrošnje" koji posluju u skladu sa zakonom. Apelujemo da nadležni još jednom preispitaju svoju odluku, da se objekti Sajma vrate u Program privremenih objekata za teritoriju Opštine Budva za period 2019.-2023. godine i time umanji šteta koja će nastati u suprotnom", kazao je Banović.

Iz NVO "Bazar" su saopštili da nastavlja sa protestima ispred Opštine Budva sa ciljem da upoznaju širu javnost sa posljedicama radikalnog brisanja privremenih objekata sa privatnog zemljišta, a od nadležnih očekuju da odgovorno i stručno pristupe donošenju novog petogodišnjeg Programa privremenih objekata.

Bonus video: