Put Mojkovac-Ribarevine i dalje zatvoren, manje gužve na granici

Radnici su juče bezuspješno pokušavali da osposobe bar jednu kolovoznu traku
527 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2015. 11:40h

Magistralni put Mojkovac - Ribarevine i dalje je zatvoren za saobraćaj zbog odrona u mjestu Slijepač most, a gužve na graničnom prelazu Jabuka su trenutno manje, pa se čeka do pola sata.

Nije poznato kada će biti omogućen saobraćaj na toj dionici, makar jednom trakom.

Put je u prekidu od prekjuče, a iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) preporučili su putnicima da koriste alternativne puteve Mojkovac - Đurđevića Tara i granični prelaz Jabuka, na kojem je juče bila velika gužva.

Čitaoci “Vijesti” javljali su da su juče i do sat i po vremena čekali na malom i neopremljenom prelazu.

Uprkos kolonama od nekoliko stotina metara, iz pljevaljske policije “Vijestima” je saopšteno da se čeka najviše pola sata.

Putnici, međutim, tvrde da su čekali i do sat duže, uz bar pola sata zadržavanja na srpskom graničnom prelazu, udaljenom oko 500 metara.

Gužve su dodatno stvarali kamioni, jer na crnogorskoj granici nema treće trake.

Do odrona u Slijepač mostu došlo je nakon što se dio brda, pored kojeg se gradi treća saobraćajna traka, sručio na magistralu i zatprao je. Radove na putu u dužini od 2,2 kilometra prije oko mjesec započela je kompanija “Bemax”, a projekat je vrijedan 2,2 miliona.

Zbog opasnosti od većeg odrona, juče je urađen dio potpornog zida, što još nije dovoljno za osposobljavanje makar jedne saobraćajne trake.

Juče oko 13 sati radnici sa mehanizacijom su pokušavali da priđu vrhu odrona, kako bi napravili dio kosine, kojom bi spriječili dalje osipanje zemlje i stijena i omogućilo kretanje vozila jednom trakom.

Iz Direkcije za saobraćaj ranije je saopšteno da je zbog geološkog sastava terena teško reći kada će put biti uspostavljen za saobraćaj.

Vozač Miroslav Mandić iz Kruševca kazao je juče da je ogorčen što mora preko Pljevalja i Žabljaka za Podgoricu. “Nadao sam se da ima neka prečica“.

Vozač autobusa Igor Sekulić kazao je da od Bijelog Polja prevozi putnike do Slijepač mosta, gdje ih preuzima kolega i vozi dalje za Podgoricu.

Uprkos odronu, na magistrali od Žabljaka ka Nikšiću nijesu juče bile primjetne veće gužve nego ranijih dana.

Izvor „Vijesti“ iz Đurđevića Tare tvrdi da se značajan broj vozila, nakon prelaska mosta, usmjerava prema Mojkovcu, ali da većina odlazi prema Žabljaku.

Bjelopoljac tvrdi da ko poznaje teren, može zaobići odron

Jedan od vozača iz Bijelog Polje tvrdi da ko poznaje teren, može da zaobiđe odron i znatno skrati putovanje.

On je pojasnio da je sa Slijepač mosta krenuo ka Tomaševu i na 200 metara prije ulaska u to naselje skrenuo lijevo za selo Potrk, odakle je putem izašao na magistralni put Bijelo Polje - Mojkovac, ispod restorana “Krstac”.

”Tako sam umjesto oko 5 sati, preko Pljevalja, putovao oko 3 sata od Bijelog Polja do Podgorice“, tvrdi on.

Galerija

Bonus video: