Šahmanović: Nisam bojkotovao sjednicu, sramno je optuživati lažno

On je kazao da je do sada prisustvovao svim sjednicama Skupštine LjK jer to doživljava kao obavezu i da će tako biti i ubuduće
3136 pregleda 3 komentar(a)
Omer Šahmanović, Foto: Privatna arhiva
Omer Šahmanović, Foto: Privatna arhiva

Delegat Doma zdravlja Plav u Skupštini Ljekarske komore (LjK) Omer Šahmanović tvrdi da nije bojkotovao sjednicu krajem decembra.

On je, reagujući na tvrdnje potpredsjednice Skupštine LjK Žanke Cerović, kazao da je “sramno optuživati lažno bilo koga za bilo što, prije svega za nešto što nije uradio”:

“Na vanrednu sjednicu Skupštine stigao sam nakon višesatnog putovanja iz Plava, grada u kojem živim i radim, u zakazanom terminu početka sjednice, iako je tog dana bilo strašno loše vrijeme sa velikim padavinama. U 12 sati, za kada je bio zakazan početak sjednice, u sali je bilo prisutno oko 20 delegata. Za kvorum i početak sjednice potrebno je bilo 25 delegata, što je većina od 49 delegata potrebnih za održavanje sjednice. Treba napomenuti gdje su još 29 delagata i koja ih je to razdaljina spriječila da ne dođu u zakazano vrijeme, i ako su svi bliži, a ja i pomenuti delegati smo stigli na vrijeme. Čekao sam do 12.20. I kako do tada sjednica nije počela napustio sam skupštinsku salu. Do kada sam trebao da čekam? Ako nijesam želio da budem prisutan zašto bih uopšte dolazio tog dana iz Plava u Podgoricu i ako sam želio nešto da “ bojkotujem “? U Plavu u kome živim i radim imam dovoljno obaveza da bih ga napuštao i vraćao se onako ‘bez veze’... Nisam mogao napustiti sjednicu koja se nažalost nije ni održala”, saopštio je Šahmanović.

On je kazao da je do sada prisustvovao svim sjednicama Skupštine LjK jer to doživljava kao obavezu i da će tako biti i ubuduće.

Povezani članci

23. Januar 2020.

Cerović: Mugoša se ograđuje od problema ljekara

“Na kraju ispada da ni mene, ni moje kolege zapošljene u Domu zdravlja Plav, čiji sam ja predstavnik kao i sve crnogorske ljekare i njihove porodice ne interesuje naš socioekonomski položaj ili manje nego kolege koje su iznijele optužbe na naš račun a još više kolege koji su bliži Podgorici a nijesu se pojavile uopšte na sjednicu, te mi i to ne daje za pravo da bilo koga za bilo što lažno optužujem. Napominjem na kraju da su pregovori u vezi rješavanja socioekonomskog položaja zapošljenih u zdravstvu u toku i da će se uz jedan korektan odnos sa Vladom kao partnerom i Ministarstvom zdravlja tržiti što bolji status zapošljenih u zdravstvu”.

(“Vijesti” objavljivanjem ovog reagovanja stavljaju tačku na polemiku između delegata Skupština LjK preko našeg medija)

Bonus video: