Šansa za posao u turizmu i tekstilnoj industriji

U sklopu projekta biće organizovana tri kursa iz oblasti tekstilne industrije za 50 zainteresovanih, dok će 80 nezaposlenih, ili onih koji žele da započnu sopstveni biznis, dobiti mogućnost da se edukuju iz oblasti turizma
626 pregleda 0 komentar(a)
Sa predstavljanja projekta, Foto: Privatna arhiva
Sa predstavljanja projekta, Foto: Privatna arhiva

U sklopu projekta „Povećanje mogućnosti zapošljavanja za tekstilnu i turističku industriju na području prekogranične saradnje“, koji realizuju opštine Plužine i Raška, po 40 osoba u pomenutim industrijama naći će zaposlenje, od kojih 30 kroz samozaposlenje.

Projekat traje do decembra naredne godine, a 85 odsto sredstava za njegovu realizaciju obezbijedila je Evropska unija kroz IPA programa prekogranične saradnje Srbija i Crna Gora 2014-2020. Vrijednost projekta, koji je predstavljen u Plužinama, je 277 hiljada eura.

„Projekat stvara mogućnost zapošljavanja za tekstilnu i turističku industriju na području prekogranične saradnje, ima za cilj opšte poboljšanje uslova života, na teritorijama opstina Plužine i Raška i međusobnu saradnju, kao i promovisanje novih mogućnosti zapošljavanja, širenje informacija između poslodovaca i potencijalnih zaposlenih, i, samim tim, mogućnost ostanka mladih ljudi i boljih uslova za život, za sve građane na teritoriji prekogranične regije“, saopštili su na konferenciji za novinare na kojoj su govorili predsjednik opstine Plužine, Mijuško Bajagić, i zamjenik predsjednika opštine Raška, Đorđe Gogić.

U sklopu projekta biće organizovana tri kursa iz oblasti tekstilne industrije za 50 zainteresovanih, dok će 80 nezaposlenih, ili onih koji žele da započnu sopstveni biznis, dobiti mogućnost da se edukuju iz oblasti turizma. I studenti i učenici iz obje opštine, njih 30, imaće priliku da unapređuju vještine kroz prakse u preduzećima.

Program sprovodi Ministarstvo finansija Srbije, Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane Evropske unije.

Bonus video: