Šehović: U školsku sportsku infrastrukturu uloženo milion eura

Šehović je obišao rekonstruisanu salu škole „Blažo Jokov Orlandić“ u Baru, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 30 hiljada eura
876 pregleda 5 komentar(a)
Rekonstruisana sala OŠ "Blažo Jokov Orlandić", Foto: Saša Matić
Rekonstruisana sala OŠ "Blažo Jokov Orlandić", Foto: Saša Matić

Nedavno završeni i aktuelni projekti u oblasti školske sportske infrastrukture u Crnoj Gori vrijedni su oko milion eura, rekao je ministar prosvjete, Damir Šehović.

On je to kazao prilikom obilaska rekonstruisane sale Osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“ u Baru, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 30 hiljada eura.

Kako se navodi, u okviru rekonstrukcije sale saniran je parket, okrečena sala i postavljena dijelom bravarija u sportskoj Sali. Rekonstruisana je i prostorija za produženi boravak.

Šehović je kazao da je sala OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ jedan od projekata obnove školske sportske infrastrukture koje Ministarstvo prosvjete realizuje širom Crne Gore, a čija ukupna vrijednost iznosi preko milion eura.

Kada su u pitanju planovi za naredni period Šehović je najavio da je izgradnja sportske sale OŠ „Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju uvrštena u kapitalni budžet za ovu godinu, kao i da su već su započete aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije.

Prema njegovim riječima, procijenjena vrijednost investicije je oko milion eura.

Istakao je da slična situacija i sa salom OŠ „Pavle Žižić“ u Bijelom Polju, ali i sa školskom sportskom salom Gimnazije i Srednje stručne škole u Rožajama, te naglasio da su svi ovi projekti takođe milionske vrijednosti.

On je podsjetio da je u toku izgradnja školskih sportskih terena u Plavu i Gusinju ukupne vrijednosti preko 500 hiljada eura.

"Takođe, upravo je završena i rekonstrukcija sale gimnazije u Tuzima, u koju je uloženo preko 100 hiljada eura, u saradnji sa Agencijom TIKA, a nedavno je rekonstruisana i sala podgoričke gimnazije “Slobodan Škerović”a vrijednost radova oko 30 hiljada eura", kaže se u saopštenju.

Prema njegovim riječima, u toku je i rekonstrukcija škole „Orjenski bataljon“ u Bijeloj u koju je uloženo oko 60 hiljada eura, a u okviru koje se renovira i školska sportska sala.

Šehović je podsjetio na zajednički projekat sa Ministarstvom sporta i Opštinom Bijelo Polje u okviru kojeg se privode kraju radovi na rekonstrukciji sportske sale OŠ „Marko Miljanov“, vrijedni oko 200 hiljada eura.

Najavio je da će u narednom periodu u saradnji sa Opštinom Danilovgrad biti rekonstruisana i sala OŠ „Njegoš“ u Spužu, vrijednosti oko 30 hiljada eura.

Dodatno, kako je najavio, planirana je rekonstrukcija sala osnovnih škola „Oktoih“ i „Štampar Makarije“ u Podgorici, vrijednosti više desetina hiljada eura po projektu, a koja će biti realizovana u saradnji sa Ministarstvom sporta.

On je istakao da su obrazovanje djece i njihove potrebe prioritetne aktivnosti ove Vlade, što se ogleda i u naporima da se obnovi školska sportska infrastruktura, kako bi im se obezbijedili optimalni uslovi za bavljenje sportom, što je jednako važno koliko i kvalitetno obrazovanje.

"Ovakvom odgovornom politikom nastaviće se i u narednom periodu", kazao je Šehović.

Direktor Škole Mustafa Peročević zahvalio je Ministarstvu prosvjete na uloženom novcu, naglasivši značaj koji ova investicija ima za đake ove škole.

Bonus video: