Simonović: Uvreda sudija nije sloboda govora

Praksa neprimjerenog reagovanja na sudske odluke uzela maha, ocijenila je Simonović
2049 pregleda 6 komentar(a)
Pravo na zaštitu pred sudom imaju i kolege: Simonović, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Pravo na zaštitu pred sudom imaju i kolege: Simonović, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić

Predsjednica Udruženja sudija Hasnija Simonović rekla je da navodi da su sudije “prasići na nečijem koritu”,”krmeća brigada u togi”, “tranje sklepane od paragrafskih sranja”, stvar nepristojnosti a ne slobode govora.

“Kao novinar i satiričar kazaću da su Jakšić i Krstonijević prasci koji su na nečijem koritu, i to na koritu ovih gadova demoNkrata, smradova i lažova. Oni su krmeća brigada koja obuče togu i mole se rogu. Kukala im majka, Krstoprdu u Jakšosmrdu, dvojcu tranja sklepanih od paragrafskih sranja”, naveo je osnivač i direktor kotorskog Skala radija Slavko Mandić. On je tako komentarisao sudije kotorskog Osnovnog suda Predraga Krstonijevića i Miša Jakića, koji su prethodno odbacili njegove tužbe protiv kotorskog satiričara i odbornika Demokrata Gorana Jovanovića (Timura Tmurnog) navodeći da je satira dio slobode izražavanja.

Krstonijević je podnio tužbu zbog povrede prava ličnosti, u kojoj je citirao Mandićeve riječi.

“Upotreba ovakvog rječnika nije stvar slobode govora niti isprovociranosti, već uočljiv nedostatak osnovne pristojnosti. Kvalifikacije koje ste citirali, a koje su upućene sudijama kotorskog Osnovnog suda Krstonijeviću i Jakšiču od strane Slavka Mandića su previše gnusne i za ponoviti, a kamoli za dublje se baviti njima. One su ništa drugo nego još jedan dokaz kolikog je maha uzela praksa neprimjerenog reagovanja na sudske odluke u našoj zemlji, a ujedno i pokazatelj ličnog nepoštovanja autoriteta suda od strane Mandića”, rekla je predsjednica Udruženja sudija za “Vijesti”.

Povezani članci

13. Novembar 2019.

Mandić sudije opisao kao krmke u togi

Komentarišići tužbu kolege iz Kotora, ona navodi da “pravo na zaštitu pred sudom pripada svim građanima jednako, pa samim tim i onima koji se tom zaštitom bave”.

Mandić je ranije tužio Gorana Jovanovića, jer je između ostalog napisao, da se “krmak mekinjama davi”, aludirajući na finansijsku pomoć kotorske Opštine Skala radiju. Sud je ocijenio da je to satira sa porukom.

Bonus video: