Šundić da kaže ko je odgovoran za propuste u izvještavanju o napadu na Otaševića

"Vijesti" nezvanično saznaju da je to jedan od zaključaka današnjeg sastanka članova tog tijela. Članovi Savjeta, tvrdi izvor "Vijesti", saglasili su se i danas da je javni servis neprofesionalno i u suprotnosti sa principima tog tijela informisao građane o incidentu u tržnom centru Delta siti
5268 pregleda 6 komentar(a)
Šundić, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić, Zoran Đurić
Šundić, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić, Zoran Đurić

Savjet RTCG naložio je izvršnom direktoru Božidaru Šundiću da ih u roku od 10 dana informiše ko je odgovoran za propuste u izvještavanju o napadu na novinara Dana Vladimira Otaševića.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je to jedan od zaključaka današnjeg sastanka članova tog tijela. Članovi Savjeta, tvrdi izvor "Vijesti", saglasili su se i danas da je javni servis neprofesionalno i u suprotnosti sa principima tog tijela informisao građane o incidentu u tržnom centru Delta siti.

Ocijenjeno je i da RTCG nije posvetila dužnu pažnju ovoj informaciji, kontaktirala sve aktere incidenta i provjerila vjerodostojnost snimka sa nadzornih kamera koje su zabilježile napad na Otaševića.

Radio-televizija Crne Gore je prije dva dana objavila nepotpun snimak incidenta sa iste kamere, na osnovu kojeg su pojedini mediji tvrdili da nije došlo do fizičkog kontakta između službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Mladena Mijatovića i Otaševića.

Bonus video: