Tender za uređenje Ribnice

U dokumentu se navodi da su veoma važan segment projekta i konekcije obala sa okolnim terenom, kako sa parkovskim površinama, tako i sa urbanim tkivom radi postizanja dostupnosti riječnog korita za sve grupe građana
85 pregleda 2 komentar(a)
Ribnica, Foto: Luka Zeković
Ribnica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.04.2017. 20:16h

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada raspisao je konkurs za idejno arhitektonsko rješenje uređenja korita rijeke Ribnice od Novog mosta do Sastavaka (Skalina).

“Predmet konkursa je dugo iščekivano uređenje degradiranog korita Ribnice od Novog mosta do Sastavaka, sa posebnim osvrtom na uklapanje postojećih uređenih fragmenata u jednu cjelinu i predlogom rekonstrukcije starog mlina radi kreiranja autentičnog ugostiteljskog objekta kao reperne tačke lokacije”, navodi se u konkursu.

U dokumentu se navodi da su veoma važan segment projekta i konekcije obala sa okolnim terenom, kako sa parkovskim površinama, tako i sa urbanim tkivom radi postizanja dostupnosti riječnog korita za sve grupe građana.

“Osnovni cilj konkursa je obezbijediti kvalitetno, realno i izvodljivo idejno arhitektonsko rješenje uređenja korita Ribnice . Uzimajući u obzir sve učestalije zahtjeve građana za ozelenjavanje javnih

prostora grada i realne potrebe za urbanim zelenilom, Glavni grad raspisuje konkurs kako bi se i stručna javnost uključila i na najbolji način osmislila ove javne prostore”, navodi se u dokumentu.

Ukoliko do predviđenog roka pristigne najmanje pet radova koji zadovoljavaju propozicije konkursa, prvonagrađeni će, kako se navodi u konkursu, dobiti 1.000 eura, drugonagrađeni 600 i trećenagrađeni 400 eura.

Bonus video: