Ulčareva nezakonito dobila otkaz

Kotorski Osnovni sud presudio po tužbi profesorice protiv direktorke Muzičke škole “Vida Matjan”
1731 pregleda 0 komentar(a)
Škola ima pravo žalbe Višem sudu - Kotorska Muzička škola, Foto: Zuns.me
Škola ima pravo žalbe Višem sudu - Kotorska Muzička škola, Foto: Zuns.me

Osnovni sud u Kotoru ocijenio je da je profesorica kotorske Muzičke škole “Vida Matjan” Antonia Ulčar nezakonito dobila otkaz. Sud je naložio direktorki te škole Lauri Jovanović da Ulčarevu vrati na posao i to u roku od osam dana od dana pravosnažnosti presude.

Škola i direktorka Jovanović, prema presudi, imaju pravo žalbe Višem sudu na ovo rješenje kotorskog osnovnog.

Ulčareva, koja je predavala u risanskom odjeljenju škole, tužila je direktorku Jovanović jer je odbila da joj transformiše ugovor o radu i to nakon šest godina provedenih u toj ustanovi.

Profesorica je ranije kazala “Vijestima”, a isto je navela i u tužbi, da joj je direktorka otvoreno saopštila da te časove čuva za sebe, odnosno za dan kad se iz direktorske fotelje vrati u nastavu.

Direktorka Jovanović je ranije, pak, tvrdila da je radila sve u skladu za zakonima, a što su “utvrdile Prosvjetna i Inspekcija rada”.

Međutim, kotorski sud smatra da je Ulčareva u pravu.

“Pred početak školske godine, rečeno mi je da neću biti angažovana u septembru, da se koleginica sa sličnim problemom i ja možemo javiti na oglas, ali da nećemo biti primljene”, kazala je Ulčareva “Vijestima”.

Kako je ranije kazala “Vijestima”, na konkurs se javilo pet kandidata, a jedino su ona i njena takođe otpuštena koleginica ispunjavale sve kriterijume.

Bonus video: