Ulcinj: Srušen nelegalni objekat nakon hapšenja izvođača radova

"Prilikom nadzora utvrđeno je da se izvode radovi na prizemnom objektu sa betonskom pločom na kojoj je izgrađena drvena konstrukcija i to bez prijave i odgovarajuće dokumentacije", saopšteno je iz MORT-a.
12152 pregleda 2 komentar(a)
Rušenje bespravno izgrađenog objekta, Foto: Bojana Čupić
Rušenje bespravno izgrađenog objekta, Foto: Bojana Čupić

Nelegalni objekat srušen je danas u maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju, dva dana nakon izdatog odgovarajućeg rješenja i hapšenja izvođača radova koji je ignorisao odluke nadležnih organa i nastavio dalju gradnju nelegalnog objekta, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Kako su naveli, administrativno izvršenje Rješenja o rušenju objekata započelo je u 13:00 sati i završeno za oko 30 minuta.

"Nadzor nad bespravno izgrađenim objektom započeli su 11. novembra ove godine inspektori Urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva održivog razvoja i turizma i to po službenoj dužnosti. Prilikom nadzora utvrđeno je da se izvode radovi na prizemnom objektu sa betonskom pločom na kojoj je izgrađena drvena konstrukcija i to bez prijave i odgovarajuće dokumentacije", saopšteno je iz MORT-a.

Dodaju da je 13. novembra završen inspekcijski nadzor i zapisnički je naložena zabrana izvođenja daljih radova.

"Inspekcijskim nadzorom koji je ponovljen 8. decembra utvrđeno je da su u međuvremenu odnosno nakon naložene zabrane nastavka izvođenja radova izvođeni novi radovi na objektu te je 10. decembra donijeto Rješenje o rušenju bespravno podignutog objekta. U odnosu na navedeno, podnijeta je krivnična prijava protiv lica za koje postoji osnov sumnje da je počinilo krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje", navodi se u saopštenju MORT-a.

Ministarstvo podsjeća da je riječ o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u požaru velikih razmjera stradalo više od 1.000 stabala maslina.

Bonus video: