Uljarević: Zna li neko boju glasa Nikolića, jeste li čuli kako je glasno osudio slučaj Lakićević-Đuranović?

"Da se podsjetimo: rektoru i senatorima koji su bili na sjednici 18.09.2019. (a čija imena Rektorat krije!) nije jasno iz nalaza Komisije Pravnog fakulteta, koju je taj isti Senat formirao, da 97.77 odsto preuzetog tuđeg teksta znači plagijat", navela je Uljarević
8971 pregleda 34 komentar(a)
Uljarević, Foto: Miloš Rudović
Uljarević, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 14.10.2019. 14:54h

Rektorka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ivanka Popović odlučno procesuira slučaj doktorata ministra finansija Siniše Malog, jednog od najmoćnih političara u Srbiji, saopštila je danas izvršna direktorka centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević.

"Ovako govori rektorka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ivanka Popović. Ona odlučno procesuira slučaj doktorata ministra finansija Siniše Malog, jednog od najmoćnih političara u Srbiji. Tako to i treba da rade rektori – da prvi budu na braniku odbrane akademske časti institucija kojima rukovode", napisala je Uljarević na svom Fejsbuk profilu i podijelila intervju koji je Ivanka Popović dala "Vijestima".

Ona je upitala zna li neko boju glasa rektora Univerzitata Crne Gore (UCG), Danila Nikolića?

Danilo Nikolić
Nikolić(Foto: UCG)

"Jeste li ga čuli kako je glasno osudio slučaj Lakićević-Đuranović u pokušaju da što prije otkloni sramotu sa čitavog UCG? Ili prirodno već postaje da se javno ne oglašava oko "osjetljivih" pitanja, a da se u saopštenjima UCG osuđuju oni koji ta pitanja otvaraju. Radije bi on to držao sve ispod tepiha, da ništa ne talasa, kako ga ti talasi iz fotelje ne bi izbacili… Da se podsjetimo: rektoru i senatorima koji su bili na sjednici 18.09.2019. (a čija imena Rektorat krije!) nije jasno iz nalaza Komisije Pravnog fakulteta, koju je taj isti Senat formirao, da 97.77 odsto preuzetog tuđeg teksta znači plagijat. Ne može rektor Nikolić nedjeljama nakon što je dobio i dopunjeni nalaz da sazove sjednicu Senata kako bi taj nalaz potvrdili", napisala je Uljarević.

"Univerzitet u Beogradu je javno dobro koje služi cijelom društvu. Očuvanje njegovog ugleda i autonomije je obaveza svih članova akademske zajednice…", kaže rektorka Popović uz opasku "Želim da vjerujem da bi se svaki profesor u mojoj situaciji isto ponio…" jer ona ne razumije da je išta neobično uradila. Ne razumije ni rektor Nikolić da išta neobično radi. I to je ta razlika. I konačno, možete li da zamislite da se rektor UCG pozabavi plagijatom nekog našeg ministra ili drugog moćnika vlasti? Naravno da ne možete, zato je on i rektor. Da ne talasa", poručila je Uljarević na Fejsbuku.

Bonus video: