Veljović: Policija ima kapacitet da odgovori organizovanim kriminalnim grupama

"Cijeneći aktuelnu situaciju, u Crnoj Gori preovladava osjećaj razboritosti i podijeljene odgovornosti u poštovanju zakonskih normi da okupljanja protiču bez narušavanja javnog reda u čemu će policija dosljedno istrajati", istakao je Veljović
1712 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policije
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

Crnogorska policija ima kapacitet da odgovori organizovanim kriminalnim grupama i najtežim krivičnim djelima, djelovanjem usmjerenim na otkrivanju, lišavanju slobode i procesuiranju svih odgovornih, saopštio je danas je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je kako je saopšteno iz Uprave policije održao redovni radni sastanak u Centru bezbjednosti Nikšić kome su prisustvovali njegovi saradnici, pomoćnik direktora Nikola Janjušević, kao i odgovorne starješine ovog centra, stanica policije Šavnik i Plužine i starješine granične policije.

"Cijeneći aktuelnu situaciju, u Crnoj Gori preovladava osjećaj razboritosti i podijeljene odgovornosti u poštovanju zakonskih normi da okupljanja protiču bez narušavanja javnog reda u čemu će policija dosljedno istrajati", istakao je Veljović.

Načelnik Centra bezbjednosti Nikšić, Tihomir Goranović rekao je da policija u tom gradu radne zadatke iz svoje nadležnosti obavlja sa najvećim stepenom profesionalne odgovornosti i posvećenosti što bezbjednosnu situaciju u ovoj opštini čini stabilnom, a dobri radni rezultati su evidentni u preventivnom, operativnom, procesnom i sveukupnom bezbjednosnom kontekstu.

"U protekloj godini rasvijetljeno je 79 odsto krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu, što je ishod efikasnog rada svih operativnih struktura policije u Nikšiću", kazao je Goranović.

U saopštenju Uprave policije se navodi da se Veljović tokom ove radne posjete sastao i sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem.

"Konstatovana je kontinuirano dobra saradnja lokalne zajednice i policije i potvrđena spremnost za nastavak građenja partnerskih odnosa radi opšteg interesa svih građana u opštini Nikšić", poručili su iz Uprave policije.

Bonus video: