Vlasnici nelegalnih kuća u Park šumi Zagorič pisali poslanicima i premijeru

Predstavnik mještana Radovan Jeremić danas je istakao da će nastaviti da se bore za svoja prava, navodeći da će vjerovatno opet početi sa protestima
5159 pregleda 9 komentar(a)
Sa protesta mještana park šume Zagorič, Foto: Savo Prelević
Sa protesta mještana park šume Zagorič, Foto: Savo Prelević

Vlasnici nelegalno izgrađenih kuća u Park šumi u Zagoriču uputili su molbu svim poslanicima u skupštini Crne Gore, odnosno predstavnicima odborničkih klubova, da se pokrene da im pomognu u rješavanju njihovog problema, koji traje godinama.

Pored toga, uputili su otvoreno pismo predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, u kojem traže hitan prijem, jer tvrde da je ćutanjem administracije i “oslanjanjem na netačne izvještaje njima mnogo problema stvoreno”.

Tvrde da je porodicama Vučinić i Stamatović nezakonito vraćeno zemljište u Park šumi, na kojem su napravili kuće, a da se njima bez zakonskog osnova stavljaju hipoteke.

Sa protesta mještana park šume Zagorič
Sa protesta mještana park šume Zagorič(Foto: Savo Prelević)

Predstavnik mještana Radovan Jeremić danas je istakao da će nastaviti da se bore za svoja prava, navodeći da će vjerovatno opet početi sa protestima.

Mještani park šume ranije su protestovali više od četiri mjeseca, zbog sudskih presuda da plate 35 do 40 eura kvadrat zemljišta porodicama Vučinić i Stamatović.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Uz veliko policijsko obezbjeđenje, sudski izvršitelji su 2017. u februaru iselili iz naselja porodicu Vlahović, zapečatili kuću, uzeli ključeve i predali ih predstavnicima porodice Vučinić, kojima je zemljište, na kojoj je kuća izgrađena vraćeno.

Bonus video: