Vrela Ribnička: Vakcinisano 63 djece

"Vakcinacija djece Izbjegličkog naselja obavlja se putem kampanjskih vakcinacija, pet do devet puta tokom godine u Pedijatrijskoj ambulanti samog naselja, a obavljaju je pedijatrijski timovi Doma zdravlja Podgorica", navodi se u saopštenju
82 pregleda 0 komentar(a)
Vrela ribnička, djeca, Foto: Boris Pejović
Vrela ribnička, djeca, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2014. 13:24h

Predijatri podgoričkog Doma zdravlja u Izbjegličkom naselju Vrela Ribnička vakcinisali su 63 djece po, kako su saoopštili iz podgoričkog Doma zdravlja, obaveznom kalendaru vakcinacije.

Djeca su, kako su objasnili, vakcinisana 29. i 30. novembra.

"U petoj kampanjskoj vakcinaciji ove godine stanovnika kampa na Vrelima Ribničkim djeca su vakcinisana vakcinom protiv poliomijelitisa, difterije, tetanusa, pertusisa, hepatitisa B, morbila, rubeole, parotitisa, Haemophilusa infuenzae, Hepatitisa A i sezonskog gripa", kaže se u saopštenju.

Iz podgoričkog Doma zdravlja kazali su da je vakcinisano je 63 djece i dato 77 vakcina.

"Vakcinacija djece Izbjegličkog naselja obavlja se putem kampanjskih vakcinacija, pet do devet puta tokom godine u Pedijatrijskoj ambulanti samog naselja, a obavljaju je pedijatrijski timovi Doma zdravlja Podgorica", navodi se u saopštenju.

Djeca su, kako se dodaje, vakcinisana svim vakcinama po obaveznom kalendaru vakcinacije u visokom procentu.

"Zahvaljujući, ovako čestim kampanjskim vakcinacijama i velikim naporima pedijatrijskih ekipa Doma zdravlja Podgorici u kontinuitetu se radi na unapređenju zdravstvene zaštite i vulnerabilnih grupa u Glavnom gradu, što je prepoznato od nadležnih institucija", kazali su iz te zdravstvene ustanove.

Posljednjih nekoliko godina, kako su precizirali, Institut za javno zdravlje dodjeljuje Domu zdravlja Podgorica priznanje za postignute rezultate u sprovođenju programa obaveznih imunizacija među teško dostupnim populacijama.

Bonus video: