Nadljudskim naporom, uz pola godine kašnjenja, Podgoričani na "poklon" dobili Bulevar

Gradonačelnik Vuković je kazao da je izgradnja bulevara kasnila uglavnom zbog kompleksnosti projekta, ali nije naveo druge razloge
11598 pregleda 34 komentar(a)
Parača danas na otvaranju bulevara, Foto: Filip Roganović
Parača danas na otvaranju bulevara, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.05.2019. 20:13h

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača optužio je novinare da od početka izgradnje Bulevara u Donjoj Gorici taj “projekat satanizuju”.

“Jedna velika je šteta, kada dobijete ovakav objekat, koji služi na dobro državi Crnoj Gori, da ga pokušavamo negdje od starta satanizovati. Izvođača, Upravu za saobraćaj, ljude koji su dali sve od sebe, činili maksimum ljudskih i nadljudskih napora, da se napravi jedna ovakva saobraćajnica”, kazao je Parača, odgovarajući na pitanje da li će Uprava, s obzirom da je izgradnja kasnila sedam mjeseci, ubuduće razmisliti koga će birati za izvođača.

Parača je danas, sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem, predao građanima bulevar u Donjoj Gorici.

Prvi čovjek Uprave je ponovio da su ga to više desetina puta pitali, a oni uporno odgovarali.

“Ne znam da li ima svrhe da to ponavljam, biramo izvođača na osnovu Zakona države. Mi smo obveznici zakona o Javnim nabavkama, postoji jasna i precizna procedura kako dolazimo do izvođača, ni ja, ni Uprava ga ne biramo, nego ga bira Zakon. Koliko je bilo kašnjenja i šta se dešavalo sa bulevarom, mi smo vam više desteina puta objasnili. Na kraju ćemo mi u Direkciji, iz komisiije, stati, imamo sve po građevinskim knjigama, podvućemo crtu”, kaže Parača.

On tvrdi da je danima sve novinare pozivao da dođu na gradilište, da naprave jedan ljudski razgovor sa onima koji su se bavili saobraćajnicom.

“Koji su onako pod neprekidnim kolonama saobraćaja, ugrožavajući svoje živote radili da bi ovu saobraćajnicu predali građanima Crne Gore. Ja moram iskoristiti priliku da izvođaču i svima, koji su učestvovali u izgradnji jednog ovako ozbiljnog objekta, da im se zahvalim”, kazao je Parača.

Gradonačelnik Vuković je kazao da je izgradnja bulevara kasnila uglavnom zbog kompleksnosti projekta, ali nije naveo druge razloge.

On je istakao da zna da nije bilo lako građanima Donje Gorice, u prethodnom periodu, ali da vjeruje da sada i oni dijele osjećaj zadovoljstva zbog završenog posla.

"U Glavnom gradu smo veoma zadovoljni, za stanovnike nismo mogli pripremiti ljepši poklon za 21. maj. Vidite kako izgleda ulaz u Podgorici, obećali smo u kampanji, da će se svake strane u Podgorici, ulaziti Bulevarom", kazao je Vuković.

On je rekao da je projekat važan i zbog instalacija, koj ese nalaze u trupu, TK kanalizacije, potpuni novi kabal za energetsko napajanje. Gradnja 3,3 kilometra bulevara, koštala je 9,6 miliona eura, radovi su počeli u februaru prošle godine.

Prvi rok završetka je bio krajem 2018., nakon toga kraj marta ove godine, a onda april.

Bonus video: