16 godina "Volija": Otvoren distributivno-logistički centar kompanije

Premijer je kazao da je to jedna od značajnih investicija koje predstavljaju uspješan segment "naše ekonomske raelanosti"
325 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 22:41h

Kompanija Voli otvorila je u četvrtak veče Distributivno-logistički centar u Podgorici vrijedan 5,5 miliona eura, i na taj način obilježila 16 godina postojanja.

Vlasnik i direktor Volija Dragan Bokan kazao je, pred oko 1.000 gostiju, političkim i državnim vrhom, privrednicima, biznismenima i brojnim predstavnicima javnog života, da očekuje da će Distributivni centar, koji se nalazi u blizini Kombinata aluminijuma, doprinjeti unaprijeđenju trgovačkog sektora u državi.

"Poslovni ambijent je danas povoljniji za razvoj poslovanja od vremena u kojem smo počinjali. Nezavisna Crna Gora nam je donijela sasvim novu poslovnu klimu i zato smo zadovoljni što je i otvaranje ovog centra upriličeno uoči Dana nezavisnosti", kazao je Bokan.

Predsjednik Vlade Igor Lukšić, koji je sa Bokanom i gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom presjekao vrpcu novog centra, kazao je da je to jedna od značajnih investicija koje predstavljaju uspješan segment "naše ekonomske raelanosti".

"Nove investicije, programi, kompanije i nova radna mjesta su nam podsticaj u procesu daljeg oporavka crnogorske ekonomije od posljedica ekonomske krize, a otvaranje ovog centra je upravo jedan od signala oporavka", rekao je Lukšić.

Gradonačelnik Mugoša je kazao da je Voli stabilan i siguran partner Podgorice te da će periferija u kojoj je smješten centar uskoro biti popunjena sličnim objektima, i da će kružni tokovi koji su izgrađeni na tom dijelu magistrale voditi ka njima.

"Trudićemo se da uskoro mnogi ne pitaju zašto su ovi krugovi po saobraćajnicama u Glavnom gradu Crne Gore. Nadam se da ćemo i mi iz države napraviti jedan podvig i spojiti ovaj krug i budući u Donjoj Gorici", najavio je Mugoša.

Među gostima su bili i predsjednik DPS-a Milo Đukanović i njegova supruga Lidija. Oni su su se na svečanosti pojavili sa zajedno sa Lukšićem, Mugošom i političkim direktorom DPS-a Branimirom Gvozdenovićem.

Distibutivno-logistički centar je površine oko 7.000 metara kvadratnih, a obuhvata, između ostalog, i skladišni dio sa kancelarijskim prostorom.

Rečeno je da objekat ispunjava sve zahtjeve veličine skladišnog i manipulativnog prostora sa kontrolisanim temperaturnim režimom, a imaće veliki značaj za poslovne partnere kompanije Voli jer ima kapacitet od pet hiljada paleta.

U okviru centra, gdje će biti i benzinska pumpa, biće zaposleno oko 120 radnika.

Voli u ima 21 market u Crnoj Gori i oko 950 stalno zaposlenih radnika. Kompanija je, povodom jubileja, poklonila 10.000 eura Odjeljenju humane reprodukcije bolnice Danilo prvi na Cetinju.

Galerija

Bonus video: