Ana Đukanović založila stan za sinov kredit od 300.000 eura

“Hipotekarni povjerilac Erste banka, hipotekarni dužnik Ana Đukanović, korisnik kredita DP Hotel facility DOO Kotor, dug 300.000 eura, rok otplate 84 mjeseca“, navodi se u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti“ imali uvid
32404 pregleda 16 komentar(a)
Ana Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ana Đukanović, Foto: Boris Pejović

Advokatica Ana Đukanović, sestra šefa države Mila Đukanovića, založila je stan od 214 kvadrata u Podgorici na ime kredita od 300 hiljada eura koji će koristiti kompnija “Hotel facility” njenog sina Edina Kolarevića.

Hipoteka je prije nekoliko dana upisana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine kao teret na atraktivnu nekretninu koju advokatica ima na drugom spratu zgrade u podgoričkom naselju Kruševac.

“Hipotekarni povjerilac Erste banka, hipotekarni dužnik Ana Đukanović, korisnik kredita DP Hotel facility DOO Kotor, dug 300.000 eura, rok otplate 84 mjeseca“, navodi se u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti“ imali uvid.

Banka je upisala i zabranu otuđenja i opterećenja bez njihove pisane saglanosti. Prethodno je sa komfornog stana skinuta hipoteka Nove banke od 150 hiljada eura, koji je takođe uzela Đukanovićeva, a korisnik je bio njen sin.

Kotorsku hotelsku kompaniju DP “Hotel Facility” osnovala je firma “Serzman incorparated”, čiji je osnivač Kolarević.

Edin Kolarević
Edin Kolarević(Foto: Ivan Petrušić)

On je izvršni direktor DP “Hotel facility”, koja gazduje luksuznim hotelom sa pet zvjezdica “Allure Palazzi Kotor Bay” u Dobroti.

“Vijesti” su ranije objavile da je firma 2018. godinu okončala sa gubitkom od 157.159 eura. To je navodeno u posljednjem finanijskom iskazu koji je firma sestrića predsjednika države dostavila Poreskoj upravi.

Firma posjeduje imovinu procijenjenu na 11,5 miliona eura, koliko je procijenjeno turističko naselje “Dobrota Palazzi” u okviru koga se nalazi hotel i deset luksuznih vila. Kompanija ima i osam miliona kredita.

Kako su „Vijesti“ ranije objavile, turističko naselje “Dobrota Palazzi” izgrađeno je na lokaciji “Kamp”, a svečano je otvoreno prošlog ljeta od kada funkcioniše kao takozvani mix-use resort, pod brendom međunarodnog turističkog operatera “Karisma Hotels & Resorts“. Kompleks koji sačinjavaju dvije velike zgrade originalno izgrađene kao stambene, te deset vila na obali uz trasu lokalnog puta kroz Dobrotu, dobio je ime - “Allure Palazzi“.

Gradnja kompleksa prije nekoliko godina, kao projekat kompanije “Serzman”, izazvala je veliko negodovanje u Boki jer je sadašnji “Allure Palazzi“ podignut na mjestu jedne od rijetkih preostalih većih zelenih površina uz more u Dobroti, gdje je zbog toga posječena stoljetna hrastova šuma.

Posebno ogorčenje izazvala je odluka državnih organa da investitoru omogući “rehabilitaciju kupališta“, zbog čega su bili organizovani i protesti građana okupljenih oko incijative Bokobran.

“Allure Palazzi“ je drugi veći poslovni poduhvat firme “Karisma” u Crnoj Gori koja je prošle godine otvorila rekonstruisani i modernizovani hotel “Belvi“ u Ulcinju.

Bonus video: