Bez stečaja u firmi iz Marovićeve mreže

Privredni sud je prije skoro tri mjeseca pokrenuo stečaj na zahtjev Poreske uprave (PU) koja nije mogla da naplati dug od 235.145,93 eura napravljen prije 11 godina, dok je ukupni prijavljeni dug te firme 1,3 miliona eura
2475 pregleda 1 komentar(a)
Firma ima 9.400 kvadrata na pjeni od mora: Lučice, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Firma ima 9.400 kvadrata na pjeni od mora: Lučice, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Apelacioni sud poništio je odluku Privrednog suda od septembra ove godine da se pokrene stečajni postupak u kompaniji “Property Investments” iz Budve, koju je tužilaštvo istraživalo kao dio kriminalne mreže firmi bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

Zbog toga u Privrednom sudu juče nije ni održano ročište za ispitivanje potraživanja od sad već bivšeg stečajnog dužnika. Stečajni sudija u predmetu je bio predsjednik Suda Blažo Jovanić, a stečajni upravnik Dragan Milić.

Privredni sud je prije skoro tri mjeseca pokrenuo stečaj na zahtjev Poreske uprave (PU) koja nije mogla da naplati dug od 235.145,93 eura napravljen prije 11 godina, dok je ukupni prijavljeni dug te firme 1,3 miliona eura.

I predstavnici “Property Investmentsa” i PU juče su tek uoči ročišta obaviješteni od sekretarice stečajnog sudije da je ovaj stečajni postupak poništen. Advokati “Property Investmentsa” su se prethodno žalili Apelacionom sudu na odluku Privrednog suda o pokretanju stečaja.

Osnivači firme ostali su skriveni iza ofšor firme “Blunt internacional” sa Britanskih Djevičanska ostrva, dok je izvršna direktorica “Property Investmentsa” Katarina Pekić, koja se ranije prezivala Radišević. Tužilaštvo je firmu povezivalo sa Oliverom Ilinčić koju su smatrali članicom Marovićeve kriminalne grupe.

Tužilaštvo već tri godine istražuje četiri firme koje u Budvi na ekskluzivnim lokacijama imaju 50 hiljada kvadrata zemljišta. Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, to su “Fifth avenue”, “Property investments”, “Good location” i “Adriatic investments”.

Specijalno državno tužilaštvo je blokiralo tu imovinu početkom 2016. godine u jeku istraga koje su se vodile protiv Marovića i njegove kriminalne grupe.

“Property Investments” je vlasnik tri placa od ukupno 9.400 kvadrata uz plažu Lučice u Petrovcu. Prema hipotekama upisanim na tu nekretninu, ova firma je ostala dužna bankama, državi i Opštini Budva.

Bonus video: