Brano Mićunović u minusu 1.500.000 eura

Minus u poslovanju Mićunovićeva firma je imala i prethodnih godina, pa je 2018. završila sa gubitkom od 1,3 miliona, 2017. sa minusom od 33.751, a 2016. sa negativniom neto rezultatom od 27.395 eura
45028 pregleda 27 komentar(a)
Mićunović, Foto: Luka Zeković
Mićunović, Foto: Luka Zeković

Budvanska kompanija “Zeta film”, u većinskom vlasništvu nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunovića, koja gradi luksuzni dvanaestospratni kondo hotel sa kazinom nadomak Staroga grada, prošlu godinu poslovala je sa gubitkom od 143.819 eura.

To se navodi u finansijskom iskazu, koji je prije nekoliko dana firma u vlasništvu porodice Mićunović predala Poreskoj upravi Crne Gore.

Ovim se gubitak nagomilao na milion i po eura.

Minus u poslovanju Mićunovićeva firma je imala i prethodnih godina, pa je 2018. završila sa gubitkom od 1,3 miliona, 2017. sa minusom od 33.751, a 2016. sa negativniom neto rezultatom od 27.395 eura.

Vrijednost nekretnina kojima gazduje firma u odnosu na 2018. uvećana je na čak 3,6 miliona, pa je ona prošle godine procijenjena na 5,9 miliona eura, a godinu prije toga je bila 2,37 miliona eura. Poslovni prihodi Mićunovićeve firme su bili svega 63.172 hiljade eura, dok su rashodi iznosili 210 hiljade eura.

Gradnja kondo hotela intenzivno se izvodi i ovih dana dok bjesni epidemija koronavirusa. Mićunovićeva firma povjerila je građevinske radove podgoričkoj kompaniji “Bemax”.

Budući hotel, Budva
Gradnja ne prestaje: Zdanje budućeg hotela(Foto: Vuk Lajović)

Prema podacima sa sajta “Bemaxa”, ugovor je vrijedan tri miliona eura, a do sada je izvedeno 42 odsto predviđenih betonskih i armirano-betonskih radova.

“Zeta film” je još u oktobru 2018. srušila do temelja staru zgradu “Zeta filma”. Posao je tada bio povjeren budvanskoj firmi “Novkol Monte”, koja je za rušenje angažovala građevinsku operativu kompanije “Carinvest”, čiji je tada osnivač bio Marko Bato Carević, aktuelni gradonačelnik Budve i lider budvanskog DF-a.

“Zeta film” u vlasništvu ima 3.149 kvadrata zemlje na stotinjak metara od Staroga grada gdje se nalazila oronula zgrada, nekadašnjeg vodećeg crnogorskog filmskog preduzeća.

To preduzeće je u vrijeme masovne vaučerske privatizacije preuzela kiparska “Anagusta”, a ubrzo se kao većinski vlasnik akcija upisuje Mićunović.

“Zeta filmu” je dozvoljeno da zida kondo hotel sa dvije podzemne etaže, prizemljem, mezaninom i deset spratova, ukupne bruto građevinske površine 15.123,32 kvadrata.

Plan je da u gradnju i opremanje kondo hotela i kazina uloži 16 miliona eura.

Mićunović je u decembru 2016. od Ministarstva održivog razvoja i turizma dobio građevinsku dozvolu, koju je potpisao tadašnji ministar Pavle Radulović.

Mićunović je prije godinu prodao i zemljišni kompleks od 6.000 kvadrata u Reževićima, na pjeni od mora, podgoričkoj kompaniji “Savana commercial retail”, poznatog biznismena Veselina Mijača i navodno je od ove prodaje inkasirao oko 3,8 miliona eura.

Krajem 2017. prodao je i zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana - iznad Miločerskog parka, a prije toga i zemlju na Žabljaku.

Mićunović je prije dvije godine postao vlasnik zgrade stare Pošte preko puta nekadašnje zgrade “Zeta filma”.

On je kupio tu atraktivnu nekretninu za tri miliona eura od Atlas grupe Duška Kneževića, koji je sada na potjernici Interpola.

Radi se o jednospratnici od 288 kvadrata sa dvorištem od 172 kvadrata, gdje se nekad nalazila poslovnica Atlas banke.

Kneževićeva kompanija odlučila se na prodaju zgrade stare Pošte, kako je tada saopštila „Vijestima“, da bi realizovala svoje investicione planove na lokalitetu Jadranski sajam i u Pržnu.

Bonus video: