“Dakićevci” razočarani odgovorom

Vukčević je napomenuo da bivši radnici i dalje “ne raspolažu podatkom o tome na kojem se računu nalazi prihodavih 14 miliona eura” od prodaje dijela imovine bivše fabrike
1483 pregleda 3 komentar(a)
Vukčević, Foto: Savo Prelević
Vukčević, Foto: Savo Prelević

Tročlani tim bivših radnika i povjerilaca “Radoja Dakića”, koje predvodi Milan Vukčević, razgovarao je juče u Privrednom sudu sa predsjednikom Blažom Jovanićem i stečajnim upravnikom Mladenom Markovićem.

Oni su ostali nezadovoljni ishodom tog sastanka.

“Pokušali smo da zaštitimo naša prava u skladu sa Ustavom i međunarodnim konvencijma. Nezadovojni smo izašli zato što smo samo dobili odgovor da će biti sve po zakonu. Rečeno nam je da ako potpišu svi radnici naš predlog o srazmjernoj raspodjeli prihodovanog novca od prodaje imovine, da će oni tek tad postupiti u skladu sa tim zahtjevom, ali i da je njihova pretpostavka da se svi bivši radnici ne mogu usaglasiti”, izjavio je Vukčević “Vijestima” nakon sastanka.

On je napomenuo da bivši radnici i dalje “ne raspolažu podatkom o tome na kojem se računu nalazi prihodavih 14 miliona eura” od prodaje dijela imovine bivše fabrike, a taj odgovor su zatražili na protestu održanom u srijedu pred Privrednim sudom.

“Saopštili smo im da tražimo jedinstveno pravno rješenje, da svi bivši radnici budu jednaki pred zakonom te da ne postoje radnici prvog, drugog i trećeg reda, kako ih zakon tretira kroz isplatne redove. Za 3. oktobar, kada se obilježava Dan osnivanja “Radoje Dakića”, zakazaćemo javnu raspravu u kongresnoj sali bivše vlade, kada ćemo pozvati sve povjerioce, a u cilju pronalaženja jedinstvenog i pravednog rješenja za sve radnike”, poručio je Vukčević.

Bivši fabrika mašina u stečaju je ostala dužna radnicima za neisplaćenih 77 mjesečnih zarada, zajedno sa pripadajućim kamatama.“Dakićevci”, njih ukupno oko 1.800, od čega je trećina preminula čekajući pravdu, prema pravosnažnim presudama, potražuju ukupno više od 60 miliona eura.

Bonus video: