Drekalović nudi četiri miliona za parcelu "Radoja Dakića"

Ukupna imovina "Radoja Dakića" u stečaju na petom oglasu bila je procijenjena na iznos od oko 38 miliona eura, a najviše ponuda koje su juče otvorene bilo je za dva poslovna prostora koji se nalaze u Beogradu
8303 pregleda 2 komentar(a)
Hoće parcelu od 14.124 metra kvadratna: Risto Drekalović-, Foto: Arhiva "Vijesti"
Hoće parcelu od 14.124 metra kvadratna: Risto Drekalović-, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.03.2019. 09:49h

U Privrednom sudu juče je na osnovu petog oglasa za prodaju imovine bivše fabrike mašina "Radoje Dakić" u stečaju, otvoreno više ponuda za kupovinu djelova imovine vrijednih više od pet miliona eura.

Za parcelu 14, površine 14.124 metra kvadratna, gdje je urbanističkim planovima predviđen plac za izgradnju i stanovanje velike gustine, najvredniju ponudu u iznosu od četiri miliona dala je kompanija KIPS, podgoričkog biznismena Rista Drekalovića.

Procijenjena vrijenost te parcele na petom oglasu za prodaju bila je 3,99 miliona eura ili nešto više od 282 eura po kvadratu.

Ukupna imovina "Radoja Dakića" u stečaju na petom oglasu bila je procijenjena na iznos od oko 38 miliona eura, a najviše ponuda koje su juče otvorene bilo je za dva poslovna prostora koji se nalaze u Beogradu.

Cjenovno najbolju ponudu za ta dva poslovna prostora dao je Miloš Gledović 211.600 eura, zatim podgorička firma Fan Fan 210.111 eura, dok je Ivo Jokić za iste nekretnine ponudio 207.184 eura.

Kompanija Čelebić za tri urbanistićke parcele ponudila je 396 hiljada eura, a Direkcija za imovinu Glavnog grada dala je ponudu za kupovinu dijela pješačkih površina (oko 3.500 kvadratnih metara), na teritoriji bivše fabrike, sa ponuđenom cijenom od 430.117 eura.

Stečajni upravnik Mladen Marković odluku o pristiglim ponudama trebalo bi da donese u narednih 10-tak dana. Advokati bivših radnika, a danas povjerilaca kojih ima oko 1.800, koji su juče prisustvovali otvaranju ponuda, nijesu krili zadovoljstvo.

Ako sve ponude budu prihvaćene za raspodjelu novca bivšim radnicima biće ukupno blizu 14 miliona eura, jer još nije podijeljen novac prihodovan od dvije prethodne prodaje.

Na posljednjem oglasu, krajem 2018. godine, stečajna uprava je kompaniji Voli u vlasništvu biznismena Dragana Bokana prodala dvije parcele za 5,64 miliona eura, dok je sredinom prošle godine Uprava za imovinu kupila dio imovine bivše fabrike za 3,29 miliona eura.

Bonus video: