Hitno donijeti novi zakon o igrama na sreću

Saopštili su da terminalni pod određenim uslovima postoje u ugostiteljskim objektima u većini država regiona i EU - Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Španiji, Rumuniji,... i da nisu izvor maloljetničkog kockanj
132 pregleda 4 komentar(a)
kockanje, klađenje, Foto: Screenshot (YouTube)
kockanje, klađenje, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.04.2017. 09:24h

Udruženje priređivača igara na sreću LIGA, koje okuplja najveće priređivače po uplati državnom budžetu, saopštilo je da će poštovati odluku Ustavnog suda kojim je ukinut dio pravilnika o terminalima za klađenje u ugostiteljskim objektima i nadležnih državnih organa.

Oni su naveli da država od terminala ima značajne prihode, da su njihove članice prošle godine uplatile preko dva i po milion eura za koncesije kao i 800.000 eura za druge poreze, zbog čega traže da Ministarstvo finansija hitno formira radnu grupu koja bi pripremila novi zakon koji bi sadržao evropsku praksu iz ove oblasti.

Saopštili su da terminalni pod određenim uslovima postoje u ugostiteljskim objektima u većini država regiona i EU - Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Španiji, Rumuniji,... i da nisu izvor maloljetničkog kockanja.

Službeni list je prije dva dana objavio odluku Ustavnog suda, ali bez pojašnjenja šta treba da slijedi.

Bonus video: