Miličković pozvao Pažina da se pridruži inicijativi pred Ustavnim sudom

“Smatram g.Pažin da se radi o tzv. pravnoj gimnastici, o gaženju Ustava sa velikim posljedicama kako po sve građane i privredu, tako i po budžet Vlade, kome prijete više stotina milionski odštetni zahtjevi, kako od građana, tako i od investitora koji su svjesno ušli u korupcionaške poslove”, poručio ministru pravde Vasilije Miličković
1121 pregleda 4 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Savo Prelević
Vasilije Miličković, Foto: Savo Prelević

Mali akcionar Elektroprivrede (EPCG) Vasilije Miličković pozvao je ministra pravde Zorana Pažina, da se pridruži njegovoj inicijatici iz aprila ove godine za ocjenu ustavnosti odredbi Zakona o energetici pred Ustavnim sudom Crne Gore, koji favoriziju vlasnike mini hidroelektrana i vjetroelektrana u odnosu na EPCG, i subvencioniraju njihovu proizvodnju.

“Vi kao ministar pravde ste u radnoj obavezi da prvom i drugim ministrima ukažete na neusklađenost Zakona i pokrenete inicijativu da se ukinu zločinacki članovi 23. i 24.Zakona o energetici i Uredba o podsticaju proizvodnje energije iz obnovljivih izvora. G. Pažin, predlažem da se priključite mojoj inicijativi za ocjenu ustavnosti predmetnih članova koju sam zaveo.Vaša Vlada je donijela tzv.Uredbu podsticaju proizvodnje električne energije i predložila izmjene član.23 i 24.Zakona o energetici,koje je Skupština izglasala 29.decембра 2015”, istakao je Miličković u pozivu ministru pravde.

On tvrdi da su dva navedena člana u suprotnosti sa samim Zakonom o energetici, i sa najvećim pravnim aktom Ustavom CG, u njegovim članovima 139. i 140. .

“Na žalost, kako se radi o javno organizovanoj plački, u režiji Vlade, o pljački svih potrošača električne energije u CG, jučerašnjim uključenjem VE “Možura”, u energetski sistem, ušla je u završnu fazu. Smatram g.Pažin da se radi o tzv. pravnoj gimnastici, o gaženju Ustava sa velikim posljedicama kako po sve građane i privredu, tako i po budžet Vlade, kome prijete više stotina milionski odštetni zahtjevi, kako od građana, tako i od investitora koji su svjesno ušli u korupcionaške poslove suprotne zdravom razumu i pozitivnim zakonskim propisima”, naglasio je dalje Miličković.

On je ponovio ministru pravde Pažinu da je “u radnoj obavezi da prvom i drugim ministrima ukaže na neusklađenost zakona sa Ustavom CG i pokrene inicijativu da se ukinu zločinački članovi 23. i 24.Zakona o energetici i Uredba o podsticaju”.

Bonus video: