"Namos, Kips, Habitat i Zećanka imaju najbolji odnos cijene i kvaliteta"

„Najviše svojih glasova, crnogorski potrošači dali su Namosu u kategorijama trgovine za prodaju namještaja za dječje i spavaće sobe, kao i kuhinja i kuhinjskog namještaja“, navodi se u saopštenju
569 pregleda 9 komentar(a)
namos_1, Foto: „Namos”
namos_1, Foto: „Namos”
Ažurirano: 09.03.2016. 13:05h

Firme Namos, Kips, Habitat i Zećanka imaju najbolji odnos cijene i kvaliteta kada je u pitanju ponuda namještaja i oprema za uređenje doma u Crnoj Gori, pokazalo je istraživanje Best Buy Award Home&Decoration, koje je sprovela švajcarska organizacija Icertias.

Istraživanje je sprovedeno u oktobru prošle godine, u okviru međunarodnog projekta Best Buy Award, na uzorku od 1,2 hiljade crnogorskih građana.

Kako je saopšteno iz Icertias-a, za potrebe tog tržišnog istraživanja nije ispitana takozvana opšta populacija u Crnoj Gori, nego isključivo oni ispitanici koji su nedavno kupovali namještaj ili neku drugu opremu za dom, kao i oni koji su na drugi način bliskije povezani s kupovinom namještaja i opreme za dom.

„Najviše svojih glasova, crnogorski potrošači dali su Namosu u kategorijama trgovine za prodaju namještaja za dječje i spavaće sobe, kao i kuhinja i kuhinjskog namještaja“, navodi se u saopštenju.

Potrošači su Kipsu dali najviše glasova kada je u pitanju prodaja posteljine, peškira, zavjesa i tkanina za dom, kupatilskog namještaja i uređenja i opremanja kupatila i lustera i rasvjete za dom uopšte.

Habitat je dobio najviše glasova u kategoriji trgovine za prodaju opreme za dekoraciju doma, a Zećanka kada je u pitanju prodaja namještaja za dnevni boravak.

Iz te organizacije su objasnili da su sva pitanja u Best Buy Award istraživanju bila otvorena i da su ispitanici slobodno mogli navoditi imena proizvođača i pružalaca usluga koji, na osnovu njihovog iskustva, nude najbolji odnos cijene i kvaliteta na tržištu.

„Istraživanjem Best Buy Award, švajcarska organizacija Icertias mjeri iskustvo i zadovoljstvo građana odnosom cijene i kvaliteta proizvoda i usluga na tržištu. Glavni zadatak istraživanja Best Buy Award je dobijanje uvida u iskustvo i percepciju samih potrošača o tome za koje se proizvode smatra da imaju najbolji odnos cijene i kvaliteta“, navodi se u saopštenju.

Cilj projekta i sertifikata Best Buy Award je pojednostavljivanje potrage za najboljim proizvodima i uslugama po najpovoljnijoj cijeni.

Namjera projekta je da bude od koristi potrošača na lokalnom i međunarodnom tržištu.

Icertias je međunarodna organizacija koja svoj rad temelji na mišljenju, iskustvu i interesu samih kupaca, odnosno korisnika proizvoda i usluga dostupnih na tržištu.

Bonus video: