Odbor potvrdio pisanje "Vijesti": Aktuelni čelnici preduzeća samo razmjenjuju fotelje

Potvrđeno je da će umjesto vršioca dužnosti direktora “Zelenila” Radmile Vujošević, upravljanje tim preduzećem biti povjereno doskorašnjoj direktorki “Čistoće” Daci Popović
2228 pregleda 0 komentar(a)
Skupština Glavnog grada treba da potvrdi odluku odbora, Foto: Zoran Đurić
Skupština Glavnog grada treba da potvrdi odluku odbora, Foto: Zoran Đurić

Odbor za izbor i imenovanje Glavnog grada juče je predložio Skupštini da za izvršnog direktora preduzeća “Vodovod i kanalizacija” izabere Filipa Makrida, dosadašnjeg vršioca dužnosti, čime je potvrđeno pisanje “Vijesti” da je on najozbiljniji kandidat za tu funkciju.

Potvrđeno je i da će umjesto vršioca dužnosti direktora “Zelenila” Radmile Vujošević, upravljanje tim preduzećem biti povjereno doskorašnjoj direktorki “Čistoće” Daci Popović.

Umjesto Popovićeve za vršioca dužnosti “Čistoće”, kako su “Vijesti” i pisale, Odbor je juče predložio Andriju Čađenovića, dosadašnjeg komandira Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada.

Odbor je predložio da se aktuelnoj direktorici Kulturno informativnog centra “Budo Tomović” Snežani Burzan povjeri još jedan mandat na čelu te institucije, kao i da odbornik Demokratske partije socijalista Dušan Kovačević bude izabran za umjetničkog direktora Gradskog pozorišta.

Odbornici Skupštine Glavnog grada o predlozima treba da se izjasne na sjednici zakazanoj za ponedjeljak.

Čađenovića na mjestu komandira vatrogasaca treba da zamijeni aktuelni šef Komunalne policije Goran Janković.

Umjesto Jankovića, prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, treba da dođe dosadašnji načelnik Komunalne inspekcije Miloš Novović.

Gradonačelnik Ivan Vuković navodno je nezadovoljan radom pojedinih direktora, pa je zbog toga došlo da promjene rukovodstva u više podgoričkih gradskih komunalnih preduzeća.

Na mjesto direktora “Pogrebnog preduzeća” Skupština je ranije izabrala Srđu Miljanića, koji je zamijenio dugogodišnjeg prvog čovjeka Slobodana Stanovića.

Na čelu Gradskog pozorišta Skupština je u decembru izabrala Nelu Savković Vukčević, koja je na toj poziciji naslijedila Ivanu Mrvaljević.

Bonus video: