Opet odgođeno ročište OMP-Plantaže

Jedna od rijetkih parnica pred Privrednim sudom koja traje već šest godina, a prvostepena presuda se još ne nazire
1242 pregleda 0 komentar(a)
Jovanić, Foto: Savo Prelević
Jovanić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, nije odgovorio na pitanja “Vijesti” zašto je ponovo odgodio juče zakazanu raspravu u sporu državne kompanije “Plantaže” i firme OMP “Engineering” i zašto se godinama odgađa saslušanje vlasnika OMP-a, svjedoka Olega Obradovića i Miodraga Ivanovića.

U sudu je “Vijestima” rečeno da je ročište odgođeno za 6. april.

Ovo je jedna od rijetkih parnica pred Privrednim sudom koja traje već šest godina, a prvostepena presuda se još ne nazire.

OMP “Engineering” od “Plantaža” tužbom traži dva miliona za nadoknadu štete na ime ulaganja u propalu fabriku briketa “Plantomp”, koju su gradili zajedno i dodatna četiri miliona eura na ime izgubljene dobiti.

“Plantaže” kontratužbom traže odštetu za ulog u fabrici koja OMP “Engineering” nije platio, tokom prošle godine, obećane troškove dodatnog vještačenja... Prvim nalazom je vještak mašinske struke utvrdio da oprema OMP “Engineeringa”, instalirana u fabrici za proizvodnju briketa od lozovine “Plantomp”, ne bi mogla da omogući proizvodnju. Do najavljene dopune nalaza još nije došlo.

Bonus video: