Ove firme Vlada planira da privatizuje: MA nije na listi

Predviđena prodaja ili zakup skoro istih firmi i lokaliteta kao i prethodnih godina
2 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Luka Zeković
Montenegro Airlines, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.02.2017. 15:53h

Savjet za privatizaciju usvojio je juče Nacrt plana privatizacije za 2017. godinu kojim je predviđena prodaja ili davanje u zakup skoro istih firmi i turističkih lokaliteta kao i prethodnih godina. Ove godine, međutim, na listi za prodaju nije gubitaš Montenegro erlajns .

Nacrtom, koji je upućen Vladi na saglasnost, predviđena je prodaja akcija i imovine putem javnog tendera za Institut „dr Simo Milošević“, Budvansku i Ulcinjsku rivijeru, Institut za crnu metalurgiju, Marinu Bar i Castello Montenegro. Kako je saopšteno, nastaviće se privatizacija Luke Bar i Montekarga za koje je ponudu dostavio OTL.

Valorizacija kroz javno privatno partnerstvo nastavkom sprovođenja tendera predviđena je za kompleks Mediteran Žabljak, Donju Arzu, Ecolodge Vranjina, Kolašin 1600 i Buljaricu. U dugoročni zakup biće ponuđeni Velika plaža, Ada Bojana, lokalitet između Njivica i ušća Sutorine, kompleks Bigovo-Trašte i NTC Marina Kotor, uvala Masline - Utjeha, Ostrvo cvijeća i zemljište Prevlaka, kasarna Gornji Klinci, skladišta Morinj, Dobre vode i Kopita, Motel Šas sa Vladimir ekonomijom, skijalište Savin kuk, lokalitet Kabala for, Cmiljača, Kraljičina plaža (Dubovica 1) i Dobra luka Herceg Novi.

Na berzi je planirana prodaja akcija firmi Papir Podgorica, Agrotransporta, HTP-a Berane, Dekora Rožaje, Metal produkta, Montenegroturista, Izgradnje Kotor i Crnagoracoopa.

Bonus video: