Počelo onlajn glasanje za najbolje projekte na konkursu "Za svako dobro"

Da bi glasali, zainteresovani građani se registruju preko svoje e-mail adrese, uz pravilo da se sa jedne mejl adrese može glasati samo jednom
1925 pregleda 0 komentar(a)
Biće nagrađena dva projekta, Foto: Telekom
Biće nagrađena dva projekta, Foto: Telekom

Na sajtu www.zasvakodobro.me počelo je onlajn glasanje za najbolje projekte na Telekomovom konkursu „Za svako dobro 2019“. Svi zainteresovani građani mogu do 4. novembra u 10 sati na ovom sajtu da se detaljnije informišu o finalistima, i da odaberu projekat za koji smatraju da treba da postane dio svijeta novih mogućnosti.

U finalu konkursa “Za svako dobro” ove godine našlo se pet nevladinih organizacija, a podršku u iznosu do 10 hiljada eura po projektu dobiće dva projekta od posebne važnosti za zajednicu, koja budu imala najviše glasova građana. Da bi glasali, zainteresovani građani se registruju preko svoje e-mail adrese, uz pravilo da se sa jedne mejl adrese može glasati samo jednom.

Ove godine su u finalni krug takmičenja ušle organizacije Crnogorski gitaristički centar sa projektom „Muziku u sva srca“, Crnogorski savez za tehničku kulturu – Politehnika i projekat „Tehnička kultura mladih – imperativ vremena“, NVU Munja sa projektom „3D učionica“, Studentsko biznis udruženje i projekat „X godina preduzetništva i inovacija za mlade“, i Udruženje profesora informatike i informacionih tehnologija Crne Gore sa projektom „Mali programeri“.

“Za svako dobro” je Telekomova inicijativa u oblasti društvene odgovornosti, koja se realizuje šestu godinu zaredom. Do sada je konkursom podržano oko 30 projekta od posebne važnosti za zajednicu, a sa sredstvima za ovu godinu, riječ je o donacijama u ukupnom iznosu od 180 hiljada eura.

Oblasti podrške su: obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija; edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika; digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Uz glasove onlajn zajednice koja će odlučiti o dvije donaciji, podršku u iznosu do 10 hiljada eura za najbolje digitalno Idejno rješenje pristiglo na Konkurs dodijeliće Ekspertska komisija koju čine zaposleni Crnogorskog Telekoma.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su relevantnost problema koji tretira, veličina ciljne grupe, aktuelnost i kvalitet projekta, odnosno inovativnost, izvodljivost i održivost.

Detalji o uslovima konkursa dostupni su na stranici https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2019.