Poništena dodjela druge pilotaže u barskoj luci

Tada je firma “Jadro pilot and tug services” dobila 80 od 100 mogućih bodova. Ponuda “Oceana” je odbijena, s obrazloženjem da od 22. oktobra 2010. imaju ugovor za jednu koncesiju te da im se “isto pravo ne može dodijeliti dva puta”
1439 pregleda 0 komentar(a)
Prvostepena komisija mora opet da vrednuje tri pristigle ponude, Foto: Anto Baković
Prvostepena komisija mora opet da vrednuje tri pristigle ponude, Foto: Anto Baković

Drugostepena komisija Vlade prihvatila je žalbe odbijenih ponuđača i poništila odluku Tenderske komisije Ministarstva saobraćaja i pomorstva da se kompaniji “Jadro pilot and tug services” dodijeli druga lučka pilotaža u barskoj luci, saznaju “Vijesti”. Tu kompaniju je osnovala barska firma Jadroagent, čiji je većinski vlasnik porodica Banović,

Prema dostupnim informacijama, Tenderska komisija će u ponovljenom postupku ponovo vrednovati sve, odnosno tri ponude.

Prigovore, odnosno žalbe na izbor kompanije koja bi obavljal drugu pilotažu u barskoj luci podnijeli su predstavniciiz Italije - vlasnici sadašnjeg jedinog koncesionara “Ocean Montenegro” i domaći konzorcijum koji čine firme: “La Pluma Bar Pilot” Slobodana Bajkovića “Tug boat service Montenegro” Danijele Roćenović.

Prema nezvaničnim informacijama, odluka drugostepene Vladine Komisije donijeta je 12. februara, ali zvaničnih obavještenja o ovom postupku do sada nije bilo. Prva odluka Tenderske komisije objavljena je posljednjeg dana prošle godine na sajtu Uprave pomorske sigurnosti u Baru.

Tada je firma “Jadro pilot and tug services” dobila 80 od 100 mogućih bodova. Ponuda “Oceana” je odbijena, s obrazloženjem da od 22. oktobra 2010. imaju ugovor za jednu koncesiju te da im se “isto pravo ne može dodijeliti dva puta”.

Ponuda domaćeg konzorcijuma je odbačena jer je komisija zaključila da je dokumentaciju otkupila samo jedna firma, a ne i ovlašćeni predstavnik konzorcijuma. Vlada je 2010. privatizovala firmu Pomorski poslovi, sada “Ocean Montenegro”, koja se bavi pilotažom u barskoj luci i dala joj prvu koncesiju na 30 godina.

Bonus video: