Privredna komora: Ne otpuštajte radnike i ne dižite cijene, podržavamo mjere Vlade

Privredna komora pozvala privrednike da budu solidarni u krizi kao i da prema mogućnostima uplate donacije za borbu protiv koronavirusa. PKCG uplatila 25.000 eura
1553 pregleda 3 komentar(a)
Privredna komora
Privredna komora

Privredna komora podržala je mjere Vlade za ublažavanje ekonomskih posljedica epidemija koranavirusa a pozvala je sve poslodavce da ne otpuštaju radnike i da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za borbu protiv ove bolesti.

"Pandemija izazvana virusom korona je veoma ozbiljan zdravstveni izazov koji se snažno odražava na globalne, regionalne i nacionalne ekonomske tokove, pa Privredna komora pozdravlja donošenje paketa mjera Vlade za ublažavanje posljedica po crnogorsku ekonomiju. Pravovremena reakcija Vlade, u skladu sa iskazanim zahtjevima poslovne zajednice, omogućava očuvanje supstance nacionalne ekonomije u uslovima smanjene privredne aktivnosti. Uvjereni smo da će usvojene mjere, među kojima su odlaganje otplate kredita, uplate poreza i doprinosa na zarade, te nove, izuzetno povoljne kreditne linije Investiciono razvojnog fonda, znatno doprinijeti održavanju likvidnosti crnogorskih preduzeća, nastavku poslovnih aktivnosti, a time i stabilnosti radnih mjesta njihovih zaposlenih", saopšteno je iz Privredne komore.

Oni se nadaju da će krizno vrijeme brzo proći, ali, dok traje, kako su naveli, neophodno je dosljedno odgovorno djelovanje svih aktera u društvu, kako bi spriječili da pandemija uzdrma temelje crnogorskog sveukupnog intenzivnog prosperiteta.

"Stoga pozivamo kolege privrednike da i dalje solidarno dijele ogroman teret aktuelnog trenutka i ne posežu za otpuštanjem radnika. Apelujemo na trgovce - nemojte pokleknuti pred izazovom rasta tražnje građana za osnovnim proizvodima i ne povećavajte njihove cijene. Građanima još jednom upućujemo poruku, nema potrebe za stvaranjem zaliha, trgovine su dobro snabdjevene i tako će biti i ubuduće. Privredna komora će pratiti efekte realizacije Vladinih mjera i, u komunikaciji sa svojim članicama, predlagati nove, ukoliko se ukaže potreba", naveli su iz ove asocijacije.

Upravni odbor Privredne komore je donio odluku o donaciji 25.000 eura Nacionalnom koordinacinom tijelu za suzbijanje posljedica koronavirusa i pozvao sve privrednike da, u skladu sa mogućnostima, iskažu društvenu odgovornost u borbi protiv posljedica pandemije.

Bonus video: