"Projektovanje i izgradnja kabla u skladu sa planom"

57 pregleda 0 komentar(a)
Cijevi, podvodni kabl, Foto: Shutterstock
Cijevi, podvodni kabl, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2015. 17:28h

Aktivnosti koje se odnose na projektovanje i izgradnju podvodnog kabla između Italije i Crne Gore sprovode se u skladu sa planiranom dinamikom, saopštio je izvršni direktor kompanije TERNA Crna Gora, Klaudio Markiori.

Ministar finansija Radoje Žugić sastao se danas sa Marchioriem, sa kojim je razgovarao o realizaciji aktuelnih projekata kompanije TERNA na teritoriji Crne Gore, a akcenat je stavljen na najvažniji razvojni projekat u oblasti energetike – izgradnju podvodnog kabla između Italije i Crne Gore. Žugić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da će realizacija tog projekta imati višestruke pozitivne efekte na domaću ekonomiju.

„Markiori je upoznao ministra sa tekućim aktivnostima koje se odnose na projektovanje i izgradnju kabla i istakao da se iste realizuju u skladu sa planiranom dinamikom“, kaže se u saopštenju. Kako se dodaje, Marchiori je istakao zadovoljstvo najavljenim izmjenama zakonske regulative predviđenim za četvrti kvartal tekuće godine, u dijelu koji se odnosi na oporezivanje PDV-om usluga prenosa električne energije prema mjestu sjedišta primaoca usluga.

„A što je na fonu usaglašavanja nacionalnog zakonodavstva sa EU standardima. Po riječima Marchioria, na ovaj način se ispunjavaju svi neophodni preduslovi za nesmetano i efikasno poslovanje TERNE na teritoriji Crne Gore“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: