Protest bivših boksitaša u petak

Boksitaši su očekivali od ministarke ekonomije da će im pomoći u naplati potraživanja od bivšeg preduzeća, kao i da će ministar pravde ispitati šta se desilo sa krivičnom prijavom iz 2017. godine, u vezi sa 18.622 kvadrata bivšeg radničkog placa
1580 pregleda 0 komentar(a)
Nisu svi naplatili potraživanja, sporni i sindikalni placevi, Foto: Arhiva Vijesti
Nisu svi naplatili potraživanja, sporni i sindikalni placevi, Foto: Arhiva Vijesti

Bivši radnici Rudnika boksita u stečaju zakazali su 17. januara novo okupljanje pred rampom bivšeg sindikalnog placa u Nikšiću, jer već duže od mjesec nijesu dobili odgovor iz Ministarstva ekonomije na niz zahtjeva.

Njihovi predstavnici su 2. decembra razgovarali u Podgorici sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić.

„Stopirano je samo odvoženje rude sa bivšeg radničkog placa. Ministarka ekonomije je trebalo da pita ministra pravde Zorana Pažina zašto već tri godine u fioci Specijalnog tužilaštva stoji predmet vezano za prodaju bivšeg radničkog placa. Povodom toga napisali smo još u septembru 2019. pritužbu na rad specijalne tužiteljke Lidije Mitrović, ali ni iz Tužilačkog savjeta nismo dobili odgovor“, saopštio je „Vijestima“ bivši radnik Rašo Čivović ispred šestočlanog tima bivših radnika.

Boksitaši su očekivali od ministarke ekonomije da će im pomoći u naplati potraživanja od bivšeg preduzeća, kao i da će ministar pravde ispitati šta se desilo sa krivičnom prijavom iz 2017. godine, u vezi sa 18.622 kvadrata bivšeg radničkog placa.

Očekivali su da će ih iz Ministarstva ekonomije informisati šta je sa 12.000 kvadrata koje su ranije kompenzovani sa Opštinom Nikšić, za navodno komunalno opremanje zemljišta za deset zgrada koje nikad nijesu izgrađene

Bonus video: