Šaporev optužio Dajkovića za prevaru - Vijesti.me
Završnica u parnici s Rusima 23. marta

Šaporev optužio Dajkovića za prevaru

Predstavnik Ministarstva kulture nije nije odgovarao na telefonski poziv “Vijesti”, ni na poruku, kojom je traženo da odgovori na optužbe bivšeg direktora "Montenegroregiona"

Privredni sud odbio zahtjev “Montengroregiona” da se obavi vještačenje
Privredni sud odbio zahtjev “Montengroregiona” da se obavi vještačenje (Foto: Savo Prelević)

Bivši direktor firme “Montenegroregion” Aleksandr Šaporev optužio je juče, tokom svjedočenja u Privrednom sudu, za prevaru direktora Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Aleksandra Dajkovića i označio ga jednim od glavnih krivica zbog kojeg investitori iz Rusije nijesu “uložili 20 miliona eura” i gradili turistički kompleks u Morinju u Opštini Kotor.

Dajković nije odgovarao na telefonski poziv “Vijesti”, ni na poruku, kojom je traženo da odgovori na optužbe Šaporeva.

“Gospodina Dajkovića doživljavamo kao prevaranta. Prošlo je 14 godina od kada su kupljene predmetne parcele. Na istom smo nivou kao prije 14 godina...”, istakao je Šaporev i naveo da im Dajković nije odgovorio zašto nije obavijestio Vladu da su po njegovom nalogu radili (i platili) HIA studiju, koju na kraju 2015. nije htio da potpiše.
Šaporev tvrdi da je Dajković najprije tražio da im studiju vizuelnog uticaja na životnu sredinu “najprije uradi profesor Goran Radović, a potom i HIA studiju koju smo takođe platili”.

Rusi su, prije dvije godine, tužili državu i Opštinu Kotor, i tužbom traže 20 miliona odštete, jer su, kako tvrde, “prevareni”.

Iz Ministarstva kulture i Opštine Kotor su ranije saopštili da nema osnova za tužbu, kao i da su “u trenutku sticanja vlasništva nad parcelama u okviru DUP-a ‘Morinj’ planirane zelene površine, nipošto gradnja bilo kojeg oblika”.

Sudija Privrednog suda Dijana Raičković odbila je juče zahtjev “Montengroregiona” da se obavi građevinsko i ekonomsko finansijsko vještačenje.

Parnica će biti okončana na ročištu 23. marta, nakon što tužilac precizira zahtjev i završnih riječi stranaka. 


Vidi sve komentare