Tuzi spremile paket mjera od pola miliona eura

Predsjednik opštine Nik Đeljošaj zadovoljan je odgovornom reakcijom građana, volontera i privrede u toku najtežih dana epidemije
2248 pregleda 0 komentar(a)
Tuzi (ilustracija), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Tuzi (ilustracija), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 24.05.2020. 16:51h

Dva mjeseca nakon što je u jednom danu registrovano 15 slučajeva koronavirusa, zbog čega su građani morali u karantin, situacija u Tuzima je stabilna i trenutno nema aktivnih slučajeva. Iz Opštine poručuju da je u pripremi novi paket ekonomskih mjera vrijedan pola miliona eura, a u fokusu će biti poljoprivreda.

Predsjednik opštine Nik Đeljošaj zadovoljan je odgovornom reakcijom građana, volontera i privrede u toku najtežih dana epidemije. Naglašava, kako prenosi portal RTCG, da je bilo bitno zadržati ekonomsku aktivnost.

“Mi smo pojedinim sektorima privrede omogućili da funkcionišu i u tom periodu, a sve u saradnji sa NKT-om, pošto se u našoj opštini nalaze veliki distributivni centri iz kojih se mnogi snadbijevaju osnovnim životnim namirnicama. U to vrijeme, još nijesmo imali veliku količinu poljoprivrednih proizvoda, ali ono što je bilo, pokušali smo da otkupimo i da distribuiramo na tržište, dok su pojedini proizvođači donirali proizvode opštini”, kazao je Đeljošaj za TVCG.

Đeljošaj najavljuje i novi paket ekonomskih mjera.

”Za poljoprivredu smo pripremili paket mjera od skoro pola miliona eura do kraja ove godine. Oslobodili smo proizvođače od plaćanja poreza na nepokretnost zemljišta. Dodatnih sto hiljada eura smo predvidjeli za skladištenje viška poljoprivrednih proizvoda”, kazao je on.

Od početka epidemije, u Tuzima je registrovano 37 slučajeva oboljevanja od koronavirusa, a građani najmlađe crnogorske opštine proveli su 21 dan u karantinu.

Bonus video: