Uprava carina: Ispravna poslovna strategija i u narednom periodu

Uprava je nagradila službenike koji su prošle godine u svojim organizacionim jedinicama postigli zapažene rezultate
1725 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni službenici, Foto: Uprava carina
Nagrađeni službenici, Foto: Uprava carina

Uprava carina sprovodi ispravnu i efikasnu poslovnu strategiju, koja se može očekivati i u narednoj godini, saopštili su njeni predstavnici.

„Dosadašnji rad i rezultati, kao i pozitivne ocjene EU monitoring misija, daju nam za pravo da konstatujemo da sprovodimo ispravnu i efikasnu poslovnu strategiju i da možemo očekivati dalji razvoj i jačanje efikasnosti, na dobro svih preduzeća i građana Crne Gore“, saopšteno je iz Uprave carina povodom obilježavanja Dana carinske službe.

Oni su dodali da se iz godine u godinu ostvaruje kontinuitet dobrih rezultata Uprave carina, kao i da je takav trend potvrđen i u ovoj.

„Nastavićemo da ostvarujemo svoju ulogu i u narednom periodu, pri čemu smo svjesni kako šansi, tako i izazova i ograničenja kojima smo izloženi“, rekli su iz Uprave carina.

Oni su dodali da je postignuta dobra dinamika u sprovođenju EU projekata za koje je nadležna Uprava.

„Očekujemo da realizacija ključnih projekata, prije svega u oblasti izgradnje informacionih sistema i modernizacije opreme za sprovođenje kontrola obezbijedi Upravi carina poziciju pouzdanog i kredibilnog partnera modernim evropskim i svjetskim carinskim administracijama“, navodi se u saopštenju.

U Upravi smatraju da je za uspjeh svake aktivnosti neophodna intenzivna i posvećena saradnja, uz stalni rast razumijevanja i povjerenja među partnerima. Uprava carina je, kako su dodali, primjer institucije koja je obezbijedila efikasne mehanizme saradnje na nacionalnom i međunarodnom nivou, kroz razvoj informatičkih aplikacija za razmjenu informacija, potpisivanje sporazuma i memoranduma.

Iz Uprave su podsjetili da je na nacionalnom nivou ostvarena izvanredna saradnja sa Upravom policije, nadležnim tužilaštvima, kao i drugim organima za sprovođenje zakona, pri čemu su postignuti značajni rezultati u borbi protiv carinskih prevara i sive ekonomije, kao i suzbijanju krijumčarenja.

„Na međunarodnom planu je važno istaći podršku koju Uprava u kontinuitetu dobija kroz EU projekte, pri čemu uspijevamo da se afirmišemo kao zainteresovan, posvećen i odgovoran partner, koji obaveze ostvaruje u skladu sa preuzetim odgovornostima, jačajući svoj ugled“, navodi seu saopštenju.

Povodom Dana carinske službe Uprava je nagradila službenike koji su prošle godine u svojim organizacionim jedinicama postigli zapažene rezultate.

Među nagrađenima su načelnica u Odsjeku za vrijednost i porijeklo robe, Milošević Stojanka, samostalni carinski savjetnici Radoje Novosel i Vladana Gligorović, samostalni carinik miodrag Mustur, samostalna carinska referentica Milanka Šuković, carinik Anton Koljčević, samostalni carinici Mitar Jovović i Obren Pupović i samostalna carinska inspektorka Olivera Aleksić.

Bonus video: