Vlada, Opština i “Uniprom” zajedno grade teren za djecu

Ove godine će u Župi biti izgrađena još dva sportska terena u selima Zagrad i Carine
1834 pregleda 2 komentar(a)
Radovi na izgradnji budućeg terena, Foto: Svetlana Mandić
Radovi na izgradnji budućeg terena, Foto: Svetlana Mandić

U dvorištu škole „Dušan Bojović“, u Mioljem Polju, u nikšićkoj Župi, počeli su zemljani radovi na izgradnji multifunkcionalnog sportskog terena, čiji završetak se, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, očekuje za mjesec. Vrijednost radova je oko 80 hiljada eura, a u izgradnji terena površine 924 metra kvadratna, učestvuju Vlada, Ministarstvo sporta, Opština Nikšić, firma “Uniprom metali“ i Mjesna zajednica (MZ).

Predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović kazao je da je teren trebalo da bude završen jesenas, ali vremenski uslovi to nijesu dozvolili.

“Za dva dana završićemo tamponiranje, onda ide beton, asfaltiranje, a sa Ministarstvom sporta vidjećemo kada su oni spremni za ugradnju tartana, gumenog materijala. I njegova ugradnja zavisi od vremenskih uslova. Opština osim finansiranja, učestvuje i sa mehanizacijom mašinskog prstena. Očekujem za jedno mjesec dana da će teren biti u funkciji, ako vremenski uslovi dozvole“, kazao je Radulović.

Kako je objasnio, teren će pored učenika škole „Dušan Bojović“ moći da koriste sva djeca MZ Župa, njih oko hiljadu, kao i stariji ukoliko to budu željeli. Pored multifunkcionalnog terena u Mioljem Polju, ove godine će u Župi biti izgrađena još dva sportska terena u selima Zagrad i Carine.

Bonus video: