Zabraniće “Regalu” rad u fri-šopovima?

Iz kompanije strahuju da bi Uprava carina već danas mogla zabraniti zaposlenima da dolaze na posao u fri šopove, kao i tokom predstojećih praznika.
3505 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Parnica u dvogodišnjem sporu “Regal Impexa”, zakupca fri-šopova na aerodromima u Podgorici i Tivtu, protiv državnog preduzeća Aerodromi (ACG) juče je prekinuta, nakon što je traženo izuzeće sutkinje Privrednog suda Milice Popović.

Sutkinja je, prije održavanja ročišta, odbila zahtjev za izdavanje privremene mjere kojom bi se ACG ili novoizabranom zakupcu fri-šopova (“Air Rianta International”) zabranilo “da ometa ‘Regal’ u poslu do pravosnažnog okončanja parnice”.

Advokat “Regala”, Vladan Bojić je zato tražio njeno izuzeće. Iz te kompanije strahuju da bi Uprava carina već danas mogla zabraniti zaposlenima da dolaze na posao u fri šopove, kao i tokom predstojećih praznika.

“Ulogu suda ujutro preuzima carinik. Jedini aerodromi u Evropi bez fri-šopova za novogodišnje i božićne praznike 2020, po svemu sudeći, biće crnogorski”, ukazao je Bojić koji sumnja na smišljenu koordinaciju više institucija u cilju da se što prije oduzmu licence za rad zaposlenima u fri-šopovima. Tražio je više izuzeća.

“Regal Impex” je krajem 2018. tužio ACG i tražio obeštećenje od 3,5 miliona eura, pa spustio na 1,95 miliona, zbog toga što mu je državna firma dovela u pitanje produženje ugovora o zakupu. ACG je u septembru 2019. otkazao ugovor o zakupu “Regalu”, a novoizabrani zakupac fri-šopova najavio je preuzimanje posla 10. decembra.

Bonus video: